Foto portada: edifici d'urgències, el mes de setembre. Autor: J.d.A

L’Ajuntament destinarà els 5,6 milions de romanent del 2015 a les Urgències del Taulí i a comprar busos

El ple ha aprovat modificar els pressupostos del 2016 per permetre noves inversions. El pressupost de l’any 2015 es va tancar amb un saldo positiu de 5,6 milions. L’Ajuntament els farà servir per eixugar deute a la vegada que reinvertir-los.

El consistori farà la següent operació: amb el romanent s’amortirà més gravós en quant a interessos. A la vegada, però, habilitarà una operació de crèdit pel mateix capital (però menors interessos) per destinar quatre milions d’euros a millorar el servei d’Urgències del Taulí, 1,3 milions a comprar nous autobusos i 300.000 euros per encabir a l’antiga escola Riu-sec, al barri de Gràcia, una oficina de suport a les entitats.

El préstec al Taulí s’haurà de validar pel ple, ja que s’articularà en base a un conveni entre l’Ajuntament i el Consorci Sanitari Parc Taulí, amb la participació del Servei Català de la Salut (CatSalut). El regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada, ha mantingut que el conveni es presentarà al proper ple o el de novembre.

L’oposició carrega contra el “regal”

L’oposició ha carregat contra el préstec per millorar les urgències del Taulí. Ayuso (PSC) ho ha fet també contra la pròpia modificació del pressupost. “Ens van criticar molt cada vegada que fèiem una modificació de crèdit” i ara el quatripartit usa el mateix mecanisme. Ha posat en valor la gestió econòmica dels socialistes. “L’actual govern es va trobar un romanent de 14 milions d’euros”. Ha mantingut que el “regal” a la Generalitat és un compromís personal de l’alcalde, Juli Fernàndez, amb el conseller de Salut, Toni Comin. Rossinyol (CiU) sosté que caldria destinar els fons a les competències de l’Ajuntament i ha parlat de “regalar diners” a altres administracions per fer obres. Caldria “pressionar” la Generalitat, titular de les competències sanitàries. “Amb quatre milions es podrien mantenir els carrers, que estan fets un desastre, o donar resposta a tots els projectes participatius que s’han presentat darrerament enlloc de regalar-los”, ha finalitzat Rossinyol.

“El procediment és ingeniós però ens fa saltar-nos la normativa almenys en el seu esperit”, ha acusat el regidor de C’s, José Luis Fernández, qui ha carregat contra el préstec al Taulí: “no és la nostra competència, no el podrem recuperar i no tindrem compensacions”, ha finalitzat. El portaveu popular, Esteban Gesa, manté que el préstec al Taulí és un compromís de Fernàndez amb el seu “cap”, el vicepresident i president d’Esquerra, Oriol Junqueras.

Els 14 regidors del govern (UpC, ERC, Crida i Guanyem) han votat a favor de la modificació, i els 13 de l’oposició (PSC, CiU, C’s i PP) en contra.

Foto portada: edifici d’urgències, el mes de setembre. Autor: J.d.A.

Comments are closed.