Ca n'Alzina

L’Ajuntament precinta l’hípica de Ca n’Alzina

L’Ajuntament ha precintat fa alguns dies l’hípica de Ca n’Alzina, entre Sabadell i Polinyà. El motiu: funcionar sense llicència sent impossible la regularització de les irregularitats comeses durant anys. Les instal·lacions que pertanyen a Polinyà segueixen funcionant.

En concret, s’han precintat dues sínies, una pista d’escalfament, una pista de competició reglamentària, una de competició oberta i diversos pàdocs. Totes en terme municipal de Sabadell.

L’Ajuntament ha de complir i fer complir la normativa. El precinte és la mesura definitiva per impedir, després d’una llarga tramitació i esgotant els terminis, que es facin activitats que no es poden legalitzar”, assegura el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC).

Segons el consistori, el treball conjunt amb els serveis d’urbanisme, ha fet evident que és impossible encaixar les activitats que s’han venint fent des de fa anys en construccions aixecades sense llicència d’obres.

La disciplina urbanística –fins ara inexistent al rodal- ha d’esdevenir una eina efectiva per ordenar les activitats econòmiques compatibles amb la protecció del rodal”, ha assegurat el tinent d’alcalde de Territori i regidor d’Urbanisme, Maties Serracant (Crida).

L’Ajuntament té oberts dos expedients de disciplina d’activitats: el primer per legalitzar el restaurant i el segon per legalitzar l’activitat de tinença d’animals i clausurar l’hípica adscrita a l’ús esportiu i recreatiu. Segons el consistori, aquests usos son incompatibles amb el planejament vigent.

Per altra banda, hi ha dos expedients sancionadors d’activitats. Per un costat una sanció de 22.500 euros de l’any 2014 per una infracció en matèria de prevenció i control ambiental relacionat amb la tinença de cavalls. Per altra banda, un altre expedient del 2014 per una infracció administrativa per tenir un restaurant a la masia sense llicència. En aquest cas hi ha una sanció de 5.500 euros.

Foto portada: una de les proves celebrades a Ca n’Alzina. Autor: Federació Catalana d’Hípica

Comments are closed.