L’Ajuntament, preocupat pels efectes d’Amazon en la mobilitat

L’ajuntament de Sabadell comparteix la preocupació de l’arribada del gegant Amazon a la seva frontera amb Barberà en relació als problemes de mobilitat que pugui comportar. L’ajuntament de Santa Perpètua ha aixecat el dia contra la instal·lació. Sense arribar als extrems dels perpetuencs, aquest dimecres l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha mantingut que “haurem de vetllar per la mobilitat”. 

Certa autocrítica de l’alcalde ja que el centre logístic d’Amazon més un aparcament de camions en terme municipal de Sabadell es fa en terrenys que va vendre la societat participada pel consistori SBD Creixent. “Tenim una part de responsabilitat”, ha assegurat però en tot cas, sosté l’alcalde, va ser una operació aprovada abans del canvi de govern del 2015, de la que no n’estaven a favor però no han pogut redreçar. Poca marxa enrera per tant té el projecte, al seu parer.

Les obres del centre logístic, el segon més gran de Catalunya, segueix avançant i les obres preocupen Santa Perpètua, ja que la carretera B-140 corre en bona part pel seu terme municipal, i l’enllaç amb l’AP-7 forma part de Santa Perpètua. Però també preocupa Sabadell i especialment els veïnats de Torre-romeu i Can Roqueta. És el principal accés al polígon i la carretera sovint va prou plena.




L’alcalde manté que l’Ajuntament vetllarà “per la mobilitat” i demana millores a la carretera B-140, que “necessita d’una inversió important” per ser més segura i acabi sent una avinguda amb parades d’autobús interurbà “dignes”.

Serracant manté que els usos logístics s’hauran de repensar, per buscar un equilibri entre els negocis tipus Amazon i la mobilitat que es vol a les ciutats. En tot cas, però, no ha anat tan lluny com Santa Perpètua, que demana aturar les obres fins garantir la mobilitat.

Foto portada: sortida del polígon Can Roqueta, aquest dimarts. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.