Parc Agrari - vinya. Autor: David B.

L’Ajuntament rebrà 9,3 milions de fons europeus per accelerar el seu model de ciutat

L’Ajuntament rebrà 9,3 milions de fons comunitaris per impulsar la seva estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (anomenada amb l’acrònim DUSI), presentada com el model de ciutat de l’actual govern municipal. El consistori complementarà les aportacions amb la mateixa quantitat, sumant 18,6 milions a invertit en quatre anys (2017-2020). L’any passat el projecte va ser rebutjat però aquest any ha estat seleccionat pel ministeri. Només Sant Boi a Catalunya rebrà també aquests fons.

L’estratègia DUSI va ser presentada pel quatripartit com el seu projecte estratègic (més info: ‘Sabadell competeix per obtenir 10 milons de fons europeus‘). Però va ser rebutjada pel ministeri, que va apostar pels projectes de Barcelona i Santa Coloma, quedant Sabadell a les portes de la subvenció (més info: ‘Cop de porta a la DUSI‘). Llavors l’oposició va clamar contra el fracàs del govern (més info: ‘PSC i CiU proclamen el fracàs del quatripartit‘), que ara, a la segona, aconsegueix una subvenció milionària, la més elevada des dels Plans de Barris de Can Puiggener i Torre-romeu dels governs tripartits.

Es tracta de fons FEDER (de Desenvolupament Regional) de la Comissió Europea en base als projectes que selecciona el ministeri d’Hisenda entre els presentats pels ajuntaments. El de Sabadell, en total, comporta una inversió de 18,6 milions en quatre anys. La meitat de la factura serà pagada per fons Feder i l’altre meitat per fons municipals.

Mesures i nodus d’activitat

Les propostes que es duran a terme s’explicaran aquest dimecres, però van en consonància amb el projecte presentat l’any 2015 i amb les que s’han anat anunciant pel quatripartit. De fet, malgrat l’inicial rebuig el govern va sostenir que faria les accions, tot i que a menor ritme. Ara la velocitat s’incrementarà. Es tracta de l’aposta per la mobilitat sostenible (afavorir, per aquest ordre, els itineraris a peu, en bicicleta i en transport públic), fer illes verdes, comprar fàbriques per a fer-hi espais de coworking, o afavorir que l’administració estigui més adaptada a l’entorn digital. En la proposta inicial es parlava d’una ciutat de diversos nodes d’activitat complementària: Gran Via – Covadonga, Parc Agrari, Sabadell Sud.

Foto portada: Parc Agrari, un dels nodes d’activitat, en aquest cas agrícola, que es vol potenciar amb els fons de la DUSI. Autor: David B. 

Comments are closed.