L’Ajuntament rebutja els aldarulls de la Gran Via

L’ajuntament de Sabadell ha rebutjat els disturbis posteriors a la concentració davant la comissaria de la policia espanyola d’aquest dimarts. En un comunicat emès després d’una Junta de Portaveus, el consistori ha lamentat que una protesta pacífica derivés “en escenes de vandalisme, incendi de contenidors i aldarulls”.

Recordant que “la llibertat d’expressió s’ha de desenvolupar amb respecte al civisme”, l’Ajuntament fa una crida a “respectar les normes de convivència democràtica” i a fer un esforç “per reduir la tensió generada a la ciutat”. També mostra el seu suport als equips d’emergències i als cossos de seguretat per vetllar per “mantenir la seguretat a la ciutat” i agraeix la la feina dels serveis municipals.




Al text, el consistori també apunta que es responsabilitat de tots i totes, especialment dels partits polítics “per la seva responsabilitat”, contribuir a fer possible un clima de diàleg “amb predisposició a escoltar l’altre”.

Sense l’assistència d’ERC, la Crida ni Junts

El text s’ha aprovat en una Junta de Portaveus. No hi han assistit representants dels tres partits independentistes. Per tant, ni han votat a favor ni en contra. Esquerra i la Crida han aturat des de dilluns la seva activitat institucional, quan es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem, mentre que Junts per Sabadell no ha arribat a temps a la reunió.

Sabadell en Comú, preocupats

Des de fora de l’actual consistori, Sabadell en Comú es mostren preocupats i creuen que “Sabadell no mereix barricades, contenidors cremant ni càrregues policials”. Els comuns demanen “responsabilitats” dels que des de la Generalitat “encenen” l’ambient i recuperar la “serenor” i el “diàleg”.

 

Gesa (PP) carrega contra Serracant per estar present a la protesta

El president local del Partit Popular, Esteban Gesa, lamenta els fets “vandàlics” d’aquest dimarts i acusa l’exalcalde Maties Serracant (Crida per Sabadell) “d’escalfar l’ambient i treure el nas” durant els aldarulls. “Sempre hi ha els mateixos”, assegura. Segons Gesa, els partits independentistes estan “encoratjant” protestes que deriven en violència. “Torra encoratja aquesta història i els partits independentistes a Sabadell diuen i fan el mateix”, manté, tot qualificant com a “impresentable” que no es presentin a la Junta de Portaveus per condemnar els fets vandàlics “d’un grup de delinqüents”. Gesa creu que “la gent es pot mobilitzar els dies que vulguin però sense conculcar els drets dels que no ho fan”.

Foto portada: un contenidor cremat. Autor: David B. 

Comments are closed.