L’alcalde de Castellar es dóna de baixa del PSC

L’alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha suspès la seva militància al Partit dels Socialistes de Catalunya. No obstant, Giménez mantindrà els seus càrrecs públics.

Giménez és alcalde de Castellar des de l’any 2007. Ara mateix hi governa amb majoria absoluta. Des del 2015, a més, és el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Considerat membre del sector catalanista del PSC, no va marxar quan ho van fer bona part dels dirigents d’aquest sector, però ha mantingut una certa autonomia d’acció en tot moment pel que fa a la qüestió nacional.

Després del referèndum de l’1 d’octubre i vist el probable suport del socialista estatal a l’aplicació de l’article 155, Giménez ja va avisar fa dies que estava reflexionant al voltant dels fets. Aquest dilluns ha fet públic que suspèn la seva militància al PSC, malgrat que mantindrà l’alcaldia de Castellar. Giménez critica el “tacticisme” de tots els partits “sense excepció” i lamenta que és “enormement difícil” trobar una solució política al conflicte entre els governs català i espanyol.

“Més socialista que mai”

L’alcalde castellarenc veu símptomes de “costures obertes” a la societat i es proposa “recosir” fent “d’alcalde de tothom en llibertat i sense condicionants”. Malgrat que deixa el PSC assegura sentir-se “més socialista que mai”. Giménez seguirà com alcalde defensant el projecte municipal de Som de Castellar, que defineix com “un espai que des de la transversalitat aposta per unir les moltes sensibilitats progressistes de la vila”.

Socialista a la vila convergent

L’alcalde socialista governa amb certa comoditat des de fa una dècada, trencant el pràcticament monopoli de CiU al municipi, amb Lluis Corominas i després per Montse Gatell.

Sense seguir el camí de Ballart

Malgrat ‘estripar’ el carnet, Giménez no ha anat tant enllà com el seu homòleg a Terrassa Jordi Ballart qui va deixar el PSC i també l’alcaldia la setmana passada. Amb Ballart han marxat també cinc regidors, deixant el PSC en quadre i a expenses d’una iniciativa del sobiranisme per fer-los fora de l’alcaldia per primer cop des de 1979. Giménez, Ballart, l’alcalde de Granollers, JOsep Mayoral, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, van signar un manifest el passat 21 d’octubre criticant el suport socialista al 155.

L’extinent d’alcalde Manau, en un manifest d’exmilitants

Altres exmilitants del PSC han posat en marxa una pàgina web exposant un manifest crític amb el posicionament del partit. Entre els membres de Sabadell s’hi pot veure l’exregidor Joan Manau, mà dreta de Manuel Bustos durant la seva alcaldia, o l’exprimer secretari de les JSC del Vallès Occidental Joan Masferrer.

Foto portada: el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, al Parlament. Autor: ACN.

Comments are closed.