Foto portada: Recepció institucional joves Altsasu. Autor: David B.

L’alcalde de Sabadell rep als familiars dels joves d’Altsasu

L’Ajuntament de Sabadell ha estat l’escenari de la recepció oficial a dos familiars dels joves encausats que han denunciat un “muntatge policial”.

Antxon Ramírez, pare d’Adur sobre qui recau una petició de pena de 50 anys i Edurne Goicoetxea mare de Aimara, l’única dona processada a qui la fiscalia demana una pena de 12 anys i mig, han estat rebuts en l’ajuntament de Sabadell per l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, el tinent d’alcalde d’ERC, Juli Fernàndez, els regidors de la Crida per Sabadell Glòria Rubio i Lluís Perarnau i l’edil no adscrit Lluís Monge.

Foto portada: Recepció institucional joves Altsasu. Autor: David B.
Recepció institucional del familiars dels joves d’Altsasu. Autor: David B.

Serracant ha recordat la situació d’injustícia dels vuit encausats, tres dels quals fa 547 dies en presó preventiva. Ha comparat això amb la “injustícia general” que viu Catalunya. Ha considerat abusiva la presó preventiva, que altera la “presumpció d’innocència” i que resulta “intolerable en un Estat democràtic”. Per l’alcalde de Sabadell, el sentit de la recepció “és mostrar la solidaritat de la institució municipal amb les famílies”, així com per conèixer la situació del joves encausats i compatir l’experiència amb el grup de suport.

Els testimonis dels familars

Antxon Ramírez ha afirmat que “suposa un honor” la recepció de l’ajuntament de Sabadell i ha volgut agrair a l’Assamblea de Sabadell la seva invitació. Així mateix ha assegurat que han rebut “mostres constants de solidaritat de Catalunya”. De fet, és la tercera vegada que hi venen. En aquesta ocasió han passat dos dies i ahir van ser rebuts per l’ajuntament de Sant Quirze.

Al seu parer, el cas del joves d’Altsasu suposa un punt d’inflexió en l’aplicació de la reforma del Codi Penal, per ser un cas d’abús i de desprorcionalitat. “Un cas tractat de terrorisme” quan no havia cap base per això. De la mateixa manera ha criticat als grans mitjans de comunicació que han transcrit la versió oficial  que, en la seva opinió, ha estat un muntatge policial”. A més a considerat que al judici “tots els drets han estat vulnerats” i que espera amb por la sentència.

Edurne Goicoetxea ha afirmat que Altsasu és un poble petit de 7.500 habitants que la lupa de la repressió ha fet gran. Prova d’això han estat les declaracions de Mariano Rajoy: “esto no va a quedar impune” o la visita al poble del director general de la Guàrdia Civil, Fernández Mesa  que va ser ocupat per la Guàrdia Civil. Al seu parer s’ha tractat un “relat construït contra el poble d’Altsasu” i per a mantenir “el fantasma del terrorisme”. Així mateix ha denunciat les irregularitats en el judici i el fet que gràcies a la intervenció d’Amnistia Internacional hagin pogut presentar alguns testimonis i el dos vídeos que demostren que “no ha haver terrorisme, ni palissa ni linxament. Es va tractar d’un picabaralla a les cinc de la matinada entre gent que havia begut alcohol”.

Després de la recepció oficial, amb preguntes de la premsa, els dos familiars se han desplaçat a la Sala la Quartera per fer una acte obert a la ciutadania.

Condemna del PP

Si aquest matí Ciutadans ha emès un comunicat molt crític amb aquesta recepció oficial, el portaveu del PP, Esteban Gesa ha publicat una piulada on considera “repugnant” la decisió de l’equip de govern al rebre als familiars dels “covards d’Altsasu que agrediren a guàrdies civils i les seves parelles… Sincerament la degradació d’aquest Govern no té límits”.

Foto portada: Recepció institucional dels familiars dels joves d’Altsasu. Autor: David B.

Comments are closed.