Foto portada: Neus Alsina i els ponents de l'acte. Autor: David B.

SBDxI reclama l’alliberament dels ‘Jordis’ als nou mesos del seu empresonament

Quan fa nou mesos que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són a la presó, ara a Lledoners, l’ANC-Sabadell per la Independència ha celebrat un nou acte per reclamar el seu alliberament, i el de la resta de presos.

En aquesta ocasió, ho han fet amb una xerrada amb l’advocada Mireia Montesinos i el professor de dret Josep Ramon Barberà que ha aplegat unes 140 persones a la plaça Doctor Robert. En ella, els dos ponents han parlat sobre el dret a l’autodeterminació i alguns aspectes més jurídics de tot aquest procés.

L’acte ha començat amb lectura del manifest per part de Neus Alsina, la coordinadora de la secció local de l’ANC. Alsina considera que l’empresonament dels Jordis és “una injustícia molt grossa” i que “després de les últimes resolucions que hi ha hagut a Alemanya cada vegada és més evident la falsedat dels arguments del judici”.

L’existència del dret a l’autodeterminació

Tot seguit han pres la paraula els dos ponents. Montesinos ha dit que “estem fent país, construint una república, fem un procés i això no ho hem d’oblidar”, i també ha remarcat que “no vam cometre cap delicte i hi ha milers de perseguits pels fets de l’1 i el 3 d’octubre”.




Per la seva banda, Barberà ha fet un repàs per la història recent catalana, com la creació de la Mancomunitat, i ha centrat la seva conferència en parlar del dret a l’autodeterminació, recordant que “que no ho digui la Constitució no vol dir que no existeixi” i que “és fals que només sigui per les colònies”.

Foto portada: Neus Alsina i els ponents de l’acte. Autor: David B.

Comments are closed.