L’Audiència de Barcelona arxiva la causa contra Serracant pel cas Cal Balsach

Arxivada la denúncia contra Maties Serracant per la cessió de la part nord de Cal Balsach, a La Creu Alta, al casal d’entitats El Tallaret. El jutjat de Sabadell ja va arxivar el cas però la funcionària denunciant va recórrer a instàncies superiors. Ara queda arxivat de forma per l’Audiència Provincial. De forma definitiva segons l’exalcalde, ara regidor de l’oposició. 

El cas Cal Balsach va ser tota una pedra en la sabata per a l’anterior govern. Serracant, llavors tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme, va deixar el govern mig any, quedant sense atribucions, després de ser denunciat per la via penal per la funcionària Maite Morao i el portaveu del PSC del moment, Josep Ayuso (més info: ‘Serracant, investigat‘). Al cap de mig any, quan la causa es va declarar complexa, però l’entorn del quatripartit interpretava la denúncia com a política, Serracant va tornar a l’executiu. Mesos després, al juliol de 2017, encara investigat, va ser investit alcalde.




Els jutjats de Sabadell van arxivar la denúncia al gener de 2018 (més info: ‘Arxivada la denúncia contra Serracant pel cas Cal Balsach‘). La interlocutòria del jutge, a més, era extremadament crítica amb la denunciant, a qui gairebé acusava de poc menys que de no sustentar indicis. Amb l’arribada de Pol Gibert com a màxim responsable del PSC, el partit ja s’havia retirat com acusació feia mesos. No obstant, en el seu dret, Morao va presentar recurs contra l’arxivament provisional.

La via penal estava fins ara a l’Audiència Provincial. Segons ha avançat aquest dijous Diari de Sabadell, i ha confirmat Serracant a aquest digital, l’AP ha desestimat el recurs de Morao. Segons el regidor la causa queda ara arxivada de forma definitiva.

Penal no; social sí

A més de la via penal, Morao també havia denunciat una derivada dels fets per la via social, ja que se sentia assetjada a nivell laboral. En aquest cas, l’Ajuntament va ser condemnat i Morao va guanyar als tribunals (més info: ‘Condemnat l’Ajuntament per assetjament a Maite Morao‘).

Serracant: s’acaba el procediment sense anar a judici

En declaracions als mitjans, Serracant s’ha felicitat de l’arxivament de la causa, reitera que va ser víctima (ells i tres funcionaris) d’una “denúncia política” i també creu que tota la denúncia va dificultar la cessió del local a l’entitat El Tallaret, com havia aprovat el ple ja fa quatre anys.

Tres causes pendents

Serracant, no obstant, té tres causes judicials encara obertes. Dues per SMATSA, una querella per prevaricació arxivada a Sabadell però que l’empresa va recórrer i està pendent de resolució de l’Audiència Provincial, una segona per danys a la reputació de la mateixa empresa i una tercera derivada del referèndum unilateral de l’1 d’octubre.

Foto portada: Serracant, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.