L’Eix Macià acollirà l’Escola de Música i el Conservatori

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha anunciat el projecte de creació d’una Escola de Música i un Conservatori al solar de l’Eix Macià, davant del Corte Inglés. Encara no s’ha redactat l’avantprojecte i no es coneixen els detalls, però l’alcaldessa confia en poder-lo començar durant aquesta legislatura i, “si pot ser, acabar-lo”. La construcció d’aquest equipament s’inspira en part en l’antic projecte socialista de la Ciutat de la Música

Farrés preveu la creació d’una Escola de Música i un conservatori al solar de l’Eix Macià, que actualment serveix d’aparcament per a cotxes. L’alcaldessa ha explicat que aquest projecte té dues raons de ser. Primerament, per un tema estètic: “tenim un Eix Macià preciós, una secció molt bonica que ens queda tallada per tot aquest talús”, assegura que també “servirà per ampliar l’oferta musical formativa”.

“No es pot explicar que vulguem posicionar-nos com una ciutat musicalment potent, tenint un conservatori i una escola de música que li falta un espai per fer-se possible”, argumenta Farrés.

A més, s’ha escollit aquesta zona “per la proximitat amb el centre cultural Estruch“, explica l’alcaldessa. D’aquesta forma, s’espera que el conjunt “funcioni com una peça cultural de ciutat: l’Estruch, el Conservatori i l’Escola de Música”.




El regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha explicat que el projecte també inclou la creació d’un Auditori, “per ús del conservatori però també de totes aquelles entitats que necessitin l’espai”. En aquest sentit, també volen “dignificar els espais d’assaig d’algunes de les entitats, i donar-les-hi una seu útil i que tregui pressió sobre l’Estruch”, continua de la Rosa.

Aquest projecte, d’altra banda, també té un passat. Tal com ha explicat de la Rosa, es tracta de desempolsar part del projecte de la Ciutat de la Música, un projecte impulsat durant l’últim mandat socialista i que va quedar paralitzat.

“En aquest sentit el projecte que ja hi ha redactat sobre la Ciutat de la Música , ens ha servit d’inspiració i de punt de partida molt potent”, explica el regidor.

L’alcaldessa també ha explicat que aquestes dues construccions no ompliran tot el terreny. Però el que es farà amb la resta de l’espai és encara una incògnita, donat que “depèn d’altres institucions”, assegura. Tanmateix, Farrés té previst reunir-se amb els organismes corresponents “després de l’estiu”.

Continua el projecte ‘Govern al barri’

L’alcaldessa ha explicat que el projecte ‘Govern al barri’ continua vigent. Fa aproximadament 15 dies l’equip de govern va iniciar la seva ruta pels barris visitant el districte 3, i aquest dimarts ha estat el torn del districte quart.

La ruta ha començat pel solar de l’Eix Macià. Seguidament, segons ha explicat la segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, el conjunt dels regidors visitarà el Club de Futbol Unió Can Rull Rómulo Tronchoni. A la tarda, faran una visita al Club de Natació Sabadell i, finalment, es farà “una trobada amb el conjunt d’entitats de veïns del districte, al centre cívic de Can Rull”.

Foto portada: Marta Morell, Marta Farrés, Carles de la Rosa i Sònia Sada, davant el solar de l’Eix Macià. Autor: David B.

Comments are closed.