Entesa per Sabadell

L’Entesa denuncia la degradació de l’espai públic de Sabadell

  • La formació opositora assegura que està augmentant el nombre de reclamacions a l’Ajuntament per caigudes als carrers.

  • El regidor de l’Entesa per Sabadell Maties Serracant creu que “cal un pla de xoc per a la recuperació de l’espai públic”.

L’Entesa per Sabadell portarà al proper ple municipal del dia 1 de juliol un Pla d’actuació per a la millora del manteniment de l’espai públic de la ciutat, utilitzant els Consells de Districte per a la concreció i seguiment d’aquest pla.

L’Entesa per Sabadell assegura que els carrers, places parcs, mobiliari i escultures estan immersos en “un procés de degradació evident i important”. El grup municipal denuncia la manca de manteniment periòdic de l’asfalt, la degradació del paviment de les voreres, l’acumulació de brutícia al voltant dels contenidors, la manca de reposició de l’arbrat i l’enllumenat, la insuficient cura de les zones verdes, el deteriorament del mobiliari urbà, de les fonts i elements escultòrics que confereix a Sabadell un “paisatge urbà de creixent degradació”.

La portaveu de l’Entesa per Sabadell, Virgínia Domínguez, ha assegurat que “cada cop més ciutadans es queixen de la falta de manteniment i neteja de l’espai públic que engloba a tots els barris de la ciutat”.

Fa temps que ens preocupa molt com s’està degradant l’espai públic ja que és un indicador de l’estat de la ciutat. El seu manteniment és una obligació del govern, per això presentarem una moció perquè s’agafin els compromisos necessaris per al bon manteniment d’aquest espai públic”.

Els regidors de l’Entesa han manifestat que “aquest deteriorament és degut a que hi ha un abandonament de les funcions del govern municipal,  ja sigui per cansament –què es pot veure en altres coses com la no assistència a reunions- o bé perquè els regidors del govern es troben en un final d’etapa”. “Hi ha una sensació de desídia perquè potser aquesta no és una prioritat del govern municipal”, ha assegurat Domínguez.

Pla d’actuació

L’Entesa per Sabadell proposarà al ple municipal del proper 1 de juliol la realització d’un Pla d’actuació de manteniment de l’espai públic en un termini màxim de tres mesos, per aconseguir el seu adequat manteniment. L’Entesa preveu que aquest pla s’hauria de presentar a la Comissió Informativa d’urbanisme, habitatge i espai públic i també als consells de districte per fer-ne el seguiment. Caldrà que s’estableixin uns mecanismes de participació i informació on recollir i donar resposta a les queixes dels ciutadans.

Foto portada: Maties Serracant i Virgínia Domínguez. Autor: David B.

7 Comments