L’Entesa i ERC celebren la decisió sobre la caserna de la Guàrdia Civil

L’Entesa celebra la decisió de la Comissió Jurídica Assessora sobre la caserna de la Guàrdia Civil. La plataforma, ara integrada dins el grup municipal de la Crida, creu que es tanca un “deplorable” episodi de l’etapa Bustos: “la caserna sempre ha estat de la ciutat”, celebren. 

Fa més d’una dècada, l’Entesa va dur el conveni Bustos-Rubalcaba al tribunal contenciós administratiu. Van perdre per un defecte de forma. Ara la Comissió Jurídica Assessora valora l’acord com a nul i valida que l’Ajuntament materialitzi aquesta nulitat per recuperar l’ús de l’antic espai de la Guàrdia Civil.

El pacte entre Bustos i Rubalcaba establia que Sabadell podria usar la caserna a canvi de tres milions d’euros i un solar de 5.000 metres quadrats a Sant Pau de riu-Sec, edificable al doble de la superfície. L’Entesa creu que ara es podrà fer ús de l’espai a cost zero, com establia el conveni signant l’any 1998 entre l’alcalde Antoni Farrés i el màxim responsable de la Guàrdia Civil. 

Casrena de la guardia Civil. Autor: David B.
Casena de la guardia Civil. Autor: David B.

El partit on milita l’actual alcalde, Maties Serracant, reivindica la seva oposició contra el conveni Bustos-Rubalcaba, la requalificació de l’any 2005 i l’intent de venda de la part del solar on es poden construir pisos d’alt standing. “Ara s’obre un important període per a definir quin és el millor destí per aquest bé patrimonial per tota la ciutat”, assegura l’Entesa.

ERC celebra que “la caserna torna a ser de la ciutat”

Per la seva part, Esquerra Republicana també interpreta que la decisió de la Comissió Jurídica Assessora porta aparellada la propietat i la possessió de la caserna per a l’Ajuntament. “L’Ajuntament no haurà de pagar tres milions ni cedir terrenys”, celebren els republicans. “Després d’anys de lluita tenim un resultat satisfactori i que demostra que la caserna havia de ser nostra a cost 0 i sense haver de cedir 10.000m2 de sól públic al Ministerio de l’Interior de l’Estat Espanyol”, conclou el portaveu republicà, Juli Fernàndez.

Foto portada: porta de la caserna, fa uns anys. Autor: O.Orriols. 

Comments are closed.