Entesa

L’Entesa rebutja una llista unitària d’esquerres: “estem escarmentats”

  • La formació reivindica el seu paper fiscalitzador i evoca la “nova política” de cara al 2015.

  • Creuen que la ciutat està paralitzada “després de molts anys de mal govern”.

En el balanç del curs polític, L’Entesa per Sabadell, que té dos regidors al consistori, ha tancat la porta a treballar per una llista d’esquerres amb altres formacions de l’esquerra com ICV o EUiA. Els entesistes asseguren que “estem escarmentats” d’altres intents i que “ens separen més coses de les que ens uneixen” malgrat que reconeixen que el programa electoral no seria un problema. Treballen per anar amb la CUP i el MPS.

L’Entesa treballa des de fa mesos amb la CUP i el Moviment Popular de Sabadell en configurar el seu espai polític i electoral. És l’anomenada Crida per Sabadell. Ara l’obren a altres col·lectius com el Procés Constituent o Podemos. No a ICV o EUIA. Asseguren, segons la portaveu Virgínia Domínguez que “la unitat per la unitat no és cap valor” i que se senten còmodes amb “un espai crític i alternatiu on es difícil d’acceptar forces que han fet gran l’estil Bustos, dirigents amb càrrecs des de fa 35 anys i partits que no prenen les seves decisions a Sabadell”.

Malgrat l’anunci d’ICV per obrir un procés unitari a l’esquerra de Sabadell i de que la portaveu dels ecosocialistes, Carme Garcia, hagi fet un pas enrere deixant el seu càrrec, l’Entesa té una “descofiança absoluta” amb formacions que “tenen gent que fa de la política la seva carrera”. És el cas, segons ha dit, d’ICV, i també d’EUiA. “Cal carregar-se la classe política”, ha assegurat, mantenent que l’Entesa “fem les coses d’una altra manera”.

El membre de l’Entesa i portaveu durant vuit anys, Isidre Soler, s’ha mostrat a favor de fer una llista “el més àmplia possible” d’aquelles formacions que volen trencar amb la “vella política”. Per la seva part, el regidor de l’Entesa Maties Serracant manté que entre el mes de setembre i octubre caldrà formalitzar candidatures.

Balanç de la ciutat: desgovern

El tradicional dinar amb la premsa ha servit per fer balanç polític de l’estat de la ciutat. Després de l’anunci de dimissió de Manuel Bustos, l’Entesa recorda que encara hi ha imputats al ple municipal i també a la corporació. Entre ells, el cap de la Policia Municipal, que va assistir a la Junta Local de Seguretat malgrat el compromís del govern de que els imputats no assistiran a actes de representació.

L’Entesa creu que “Sabadell viu en el desgovern com a conseqüència de molts anys del mal govern”. “Cal obrir portes”, resumeixen. Exemplifiquen que s’ha fet un abandonament de funcions amb el cas de les terres del Parc del Nord, l’hípica sense llicència de Ca n’Alzina i la situació financera “molt crítica” de VIMUSA. També recorden que fa mig any que el govern local es va comprometre a iniciar els tràmits per multar les entitats financeres amb pisos buits a la ciutat, i que poc s’ha fet en aquest sentit mentre desenes d’ajuntaments han posat en marxa la mesura.

Finalment, els entesistes se senten còmodes en la seva tasca d’oposició i fiscalitzadora: “som els pesats però és una feina molt útil i bàsica a la ciutat”. En el curs polític 2013-2014 han fet 19 mocions al ple (11 de les quals s’han aprovat), 115 preguntes escrites i han assistit a unes 300 reunions.

Foto: els regidors de l’Entesa, Maties Serracant i Virgínia Domínguez (portaveu), aquest dijous. Autor: J.d.A.

17 Comments