Ca n'Alzina. Autor: David B.

L’Entesa recorrerà l’arxivament de la causa contra Ayuso

L’Entesa per Sabadell ha rebut amb “estupor” la resolució judicial que manté com a únic imputat al cas Ca n’Alzina al propietari de la finca i ha anunciat aquest divendres que recorrerà la decisió judicial. La jutgessa ha desimputat quatre persones, entre elles, el portaveu del PSC, Josep Ayuso.

La formació política va denunciar els fets l’any 2014, quan Ayuso era tinent d’alcalde d’Urbanisme i candidat a l’alcaldia pel PSC (més info: ‘L’Entesa denuncia presumptes irregularitats a Ca n’Alzina‘). Els tribunals van imputar Ayuso, la funcionària Maite Morao, l’exalcalde de Polinyà Ramon Mayoral i un arquitecte del municipi vallesà, a més del propietari de la finca, Quirze Elias. Ara l’únic investigat és Elias, ja que la magistrada Alícia Maria Ritoré ha arxivat la resta d’acusacions al no trobar indicis de prevaricació ni delictes contra l’ordenació del territori. El portaveu del PSC, Josep Ayuso, va fer públiques les novetats aquest dijous, acusant l’Entesa de fer una “denúncia política” per debilitar-lo a ell i al PSC.

24 hores després, l’Entesa ha reaccionat anunciant que recorrerà la resolució judicial i definint la seva reacció amb una paraula: estupor. L’Entesa insisteix que es va produir una “manifesta inacció” dels responsables municipals davant les actuacions il·legals. Anant més enllà acusen els responsables d’Urbanisme de suspendre els expedients de disciplina urbanística i l’intent d’aprovar un pla per “regularitzar” les irregularitats a la finca.

Totes les actuacions il·lícites comeses i consolidades al llarg del temps a Ca n’Alzina no s’haguessin pogut cometre sense la necessària connivència entre els seus promotors i el govern municipal socialista”, assegura l’Entesa en un comunicat.

L’Entesa presentarà recurs d’apel·lació, es queixa de la lentitud judicial per dificultar l’esclariment dels fets i considera “inaudit” que no s’admeti a l’Ajuntament de Sabadell com acusació particular.

Foto portada: l’hípica de Ca n’Alzina, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.