Les carpetes que el govern Serracant vol portar al govern Torra

L’ajuntament de Sabadell començarà una ronda de contactes amb els representants del govern català per mirar de concertar trobades que desencallin projectes a la ciutat, segons han anunciat aquest dijous fonts de l’executiu municipal. 

Els consellers del president de la Generalitat, Quim Torra, van prendre possessió del seu càrrec el passat 2 de juny. En aquests 20 dies, només el conseller d’Interior ha visitat Sabadell, justament aquest mateix dimecres. L’ajuntament vol iniciar ara una ronda de contactes amb els diferents departaments per concertar reunions i “reprendre” la situació de diferents projectes a la ciutat. Segons fonts municipals les prioritats són les següents.

Territori i Habitatge

La connexió de la C-58 amb Castellar és una de les principals carpetes a tractar quan hi hagi reunió. És l’anomenada Ronda Nord i seria la continuació de l’actual Ronda Oest. Té els terrenys reservats però ni estudi informatiu. A l’altre extrem de Sabadell, es vol desbloquejar l’accés a la ciutat des de l’Aeroport i les obres del lateral de la C-58. Pel que fa al transport col·lectiu, es demanarà la nova estació de RENFE a Can Llong, l’enllaç entre la línia que travessa Sabadell amb Renfe i la R8 a l’estació ‘fantasma’ del Baricentro de Barberà i nous serveis, com el semidirecte fins l’aeroport del Prat que va anunciar l’alcalde fa setmanes. També es proposarà la millora del transport públic fins a Castellar.




La conselleria de Territori, en mans del santcugatenc Damià Calvet, també té les competències d’habitatge. En aquest sentit, es volen buscar noves línies per finançar rehabilitacions i ampliar el parc públic de lloguer. Territori ha d’estudiar també les reivindicacions dels veïns d’una desena de blocs del barri dels Merinals, que se senten en risc i estan en ple conflicte amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Educació

La construcció de l’escola Virolet, al barri de Can Llong, en fase de licitació, i l’institut Arraona, també a Can Llong, compromès políticament però encara sense licitar, protagonitza la carpeta educativa. També hi té lloc una petició per incrementar la Formació Professional.

Acció Social i Treball i Empresa

Com amb Territori i Habitatge: dues regidories per a una sola conselleria. Des d’Acció Social desbloquejar la residència pública del sud és el principal assumpte a tractar. Des de Treball i Empresa desplegar la llei del Servei d’Ocupació de Catalunya i l’estratègia econòmica vinculada a la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes.

Cultura

En aquest sentit, l’Ajuntament vol “aprofundir” infraestructures i equipaments compartits, La Vela, de circ a l’Estruch, La Sala, de teatre familiar a La Roureda, i el festival Més petit de La Sala, així com la programació d’òpera a través dels Amics de l’Òpera de Sabadell i de música simfònica, a través de l’OSV.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el president de la Generalitat, Quim Torra. Foto: David B / ACN.

Comments are closed.