Vaga 21-F: quins serveis mínims i quines mobilitzacions hi ha previstes?

S’ha convocat una jornada de vaga general a tota Catalunya, aquest dijous dia 21 de febrer, en motiu de l’inici del judici de l’1-O. El sindicat organitzador és la Intersindical-CSC i com a conseqüència hi haurà un seguit de mobilitzacions, que també es manifestaran a Sabadell.

La vaga estava prevista inicialment pel dia 7 de febrer coincidint amb l’inici del judici al procés, per reclamar la derogació de la reforma laboral, un salari mínim català de 1.200 euros i per reclamar els drets socials vetats pel Tribunal Suprem, així com també la igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball i arreu. Però una vegada ajornat l’inici del judici del procés, fins al 12 de febrer, es va considerar oportú des de l’organització, canviar el dia de la vaga, “per garantir un major èxit i mobilització massiva”.

A raó d’aquest ajornament s’hi han pogut sumar a la jornada, entitats com l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, entre d’altres, així com també sindicats d’estudiants. El sindicat CGT o USTEC i Unió de Pagesos sí hi donen suport. Els dos sindicats majoritaris, Comissions Obreres i UGT, no secunden la vaga.

Serveis mínims

Durant la jornada de vaga hi ha anunciats els serveis mínims següents.
  • FGC oferirà serveis mínims del 50 per cent en hores punta (de 6.30h a 9.30h i de 17.00h a 20.00h) i del 25 per cent la resta de la jornada.
  • Rodalies RENFE, els serveis mínims seran del 33 per cent durant tot el dia.
  • Les Urgències dels hospitals treballaran amb normalitat. El que no es pot garantir és el 100 per cent del servei de la resta d’àrees de l’hospital.
  • La resta de serveis públics com l’educació, policia o bombers també oferiran serveis mínims.

La vaga general a Sabadell

La vaga té previstes diverses mobilitzacions arreu de les comarques catalanes. A Sabadell també hi ha diverses accions programades.

  • Per part del Comité de Defensa de la República (CDR), hi ha una concentració a primera hora (6:00 del matí), a l’estació de Ferrocarrils Can Feu – Gràcia. Després hi haurà una “excursió” dels CDR, que no es concreta.
  • Seguidament cap al torn del migdia (12:00h) a l’Eix Macià, està prevista una manifestació que recorri alguns carrers de Sabadell fins arribar a l’Ajuntament.
Foto portada: pintades sobre la vaga a una parada d’autobús, aquest dimecres al Mercat Central. Autor: J.d.A.

Comments are closed.