Les regidores d’Esquerra denuncien actituds “masclistes i paternalistes” del govern socialista

Les tres regidores d’Esquerra Republicana, del total de set edils que té el principal grup de l’oposició, han denunciat aquest dijous a la tarda que “alguns regidors del govern ens tracten amb to paternalista, masclista, per ser dones i noves”. Ho fan amb la “connivència” de l’alcaldessa, Marta Farrés, denuncien. 

Tot s’inicià en el ple del 5 de novembre, segons han precisat fonts d’Esquerra a aquest digital. Un comentari del tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez (PSC) va molestar la regidora republicana Glòria Llobet, qui defensà una moció per fer un nou skatepark al Parc de Catalunya i Rodríguez va dir que havien ficat en un embolic (literalment “liu“) a Valls perquè els republicans havien tingut quatre anys per fer-lo de nou i el govern on estava Esquerra coneixia al detall tot el grapat d’incidències de la instal·lació sense fer gaire per arreglar-lo mentre que ara, cinc mesos després de sortir del govern, proposaven un nou skatepark. 

“El grup d’Esquerra hauria de donar explicacions a la seva companya per ficar-la en aquest liu i també a l’entitat”, va dir Rodríguez. Després a la rèplica va afegir: “quan parlem de liu és que poseu una instància reclamant que la zona és insegura i ja ho sabíeu quan estaveu al govern i no es va fer res. Entenc el teu desconeixement perquè no tenies tota la informació [Llobet és regidora des del juny] i per això dic que t’han ficat en un liu. Al 2017 hi havia 25 incidències de manteniment i al 2018 no vau voler fer cap partida pressupostària per renovar l’skatepark. Per això dic que t’has ficat en un liu i teniu aquí l’entitat i ningú d’ERC els ha explicat que hi havia demandes per renovar la instal·lació ja abans”, va dir literalment Rodríguez, segons recull la videoacta del ple.

Després va arribar el ple del 15 de novembre. Un ple delicat pels membres de l’anterior govern ja que s’havia de fer un moviment comptable perquè unes obres presentades i pressupostades no es van poder acabar a temps. Un ple que el PSC va preparar a l’ofensiva per denunciar la mala gestió de l’anterior quatripartit (més info: ‘Ofensiva socialista‘). I un ple on els dos principals dirigents d’aquell govern, els exalcaldes Juli Fernàndez (ERC) i Maties Serracant (Crida) van delegar les seves intervencions en dues regidores que s’han estrenat aquest mandat, Èlia Soriano per Esquerra i Anna Lara per la Crida.




El silenci de Fernàndez i Serracant va ser prou comentat entre els coneixedors de la política municipal, fins i tot entre alguns portaveus municipals. Però també públicament per la tinenta d’alcaldessa, Montse González (PSC), qui considerava que Soriano i Lara havien estat ficades en un embolic defensant una gestió de la que no havien participat quan tenien els principals protagonistes asseguts al costat.

El comentari de Molina

El passat dimarts, una nova discussió va portar a l’actualitat l’assumpte. S’hi va referir la regidora d’Urbanisme, Mar Molina, en referència a un altre aspecte: el Portal Sud. I així va referir-se a que si anteriorment les regidores van ser ficades en un embolic pels comptes, la gestió del quatripartit amb el Portal Sud l’havia ficat en un embolic a ella.

Denúncia a Twitter

Fins aquí els fets del ple. 48 hores després les tres regidores republicanes, Èlia Soriano, Glòria Llobet i Francisca Maya han denunciat a la vegada els comentaris paternalistes i masclistes. Ho han fet a Twitter a la vegada i després ha recollit la queixa el perfil de Twitter d’Esquerra.

Les republicans consideren que amb els comentaris, el govern socialista (i de Podem) està “banalitzant” conductes “impròpies” d’un govern “autodenominat” feminista.

Foto portada: la regidora d’Esquerra Èlia Soriano, en un ple. Autor: David B.

Comments are closed.