Foto portada: un moment del congrés comarcal del PSC. Autor: cedida.

L’exalcalde de Badia Jimeno seguirà sent primer secretari del PSC Vallès Sud

L’exalcalde de Badia José Luis Jimeno seguirà sent el primer secretari de la federació Vallès Sud del Partit dels Socialistes de Catalunya, que inclou Sabadell i la seva àrea d’influència. Els socialistes han celebrat aquest dissabte el seu congrés comarcal a Polinyà, després d’un cicle electoral favorable als seus posicionaments. El diputat sabadellenc al Congrés Paco Aranda segueix sent el número 2 del partit a la comarca. Ara serà secretari d’Organització. 

Els socialistes han recuperat les alcaldies dels dos municipis més poblats de la demarcació, Sabadell amb Marta Farrés i Cerdanyola amb Carlos Cordón. També el govern d’un municipi tradicionalment socialista com Barberà amb Xavier Garcés. I han mantingut les alcaldies de Castellar, amb Ignasi Giménez, Badia amb Eva Menor, o Polinyà amb Javi Silva. A més, tenen un diputat al Congrés, el sabadellenc Paco Aranda, que va guanyar l’escó a les generals del 28 d’abril i el revalidar el novembre passat. Aranda és secretari d’Organització del partit a la comarca. El PSC va guanyar també a les generals i europees a bona part de la demarcació durant les eleccions del 2019. Un cicle favorable als seus interessos.

Una àmplia majoria ha aprovat la nova executiva, que segueix liderada per l’exalcalde de Badia José Luis Jimeno. La nova executiva representa millor la “diversitat” de la militància socialista de la demarcació, asseguren fonts del partit. El congrés ha comptat amb la presència de la viceprimera secretària del PSC i diputada al Parlament, Eva Granados, qui ha acusat el govern català de desatendre les comarques industrials amb els pressupostos 2020.

“El Govern està trencat, esgotat i la legislatura acabada i, tot i així, es manté el miratge d’un pressupost que no dona cap solució a les emergències socials del país ni de la comarca”. En les properes eleccions, diu Granados, “cal superar aquesta dècada perduda de retallades i oblit dels serveis socials i els temes que de debò importen als i les catalanes”.

També hi ha estat present el diputat i primer secretari del PSC a Sabadell, Pol Gibert. En el seu discurs final, Jimeno s’ha compromès a treballar amb “mà estesa per dialogar” i demanar “ser forts per servir la gent”.

Jimeno és primer secretari des del 2015

José Luis Jimeno ha estat primer secretari del PSC Vallès Sud des de l’estiu de 2015, i ha pivotat el postbustisme al PSC comarcal des d’ençà. Pocs mesos abans de les eleccions municipals de 2015 es va destituir l’exprimer secretari Paco Bustos, germà de Manuel Bustos i regidor a Sabadell. Llavors Paco Bustos estava a punt de ser condemnat per la peça Montcada del cas Mercuri i els alcaldes i candidats a l’alcaldia van formar una gestora per encarar sense rastre de bustisme les municipals d’aquell any. Un cop passats els comicis, Jimeno va ser escollit com a primer secretari en un Congrés Extraordinari. Va reeditar el càrrec l’any 2017, i de nou ara l’any 2020.

Foto portada: un moment del congrés comarcal del PSC. Autor: cedida.

Comments are closed.