Juli Fernàndez, al Tribunal Suprem com a testimoni al judici a l’1-O

El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Juli Fernàndez, declararà al judici als dirigents independentistes que començarà el 12 de febrer al Tribunal Suprem. Fernàndez ha estat acceptat com testimoni de la defensa, entre les persones que “van presenciar els fets ocorreguts durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 a diversos col·legis electorals”. 

Aquell dia Fernàndez va ser apartat de forma molt expeditiva pels agents antiavalots de la Policia Nacional que es van desplaçar fins l’escola Nostra Llar. El van agafar, va ser arrossegat i llençat. De resultes de tot plegat les ulleres se li van trencar, com també l’americana. Fernàndez va denunciar l’agressió policial davant dels tribunals però tot plegat va ser arxivat al cap de pocs mesos.

Ara Fernàndez declararà com a testimoni al judici al procés. Assegura, en una piulada, que ho farà per denunciar que l’única violència el dia 1 d’octubre va ser exercida per la policia.

Al judici hi ha dos sabadellencs processats. En primer lloc l’expresidenta del Parlament i exregidora Carme Forcadell. També el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, perpetuenc però resident a Sabadell.

Entre els testimonis previstos, a part de Juli Fernàndez, també declararà el diputat Gabriel Rufián, present a les protestes davant la conselleria d’Economia del 20 de setembre de 2017, o el president d’ERC a Sabadell, Santi Valls, present al referèndum de l’1-O.

Foto portada: els antiavalots, amb l’exalcalde Juli Fernàndez, a terra. Foto: @julifernandez via Twitter.

Comments are closed.