Foto portada: els regidors García, Hernández i Fernández. Autor: J.d.A.

L’increment d’eventuals al govern de Sabadell enfada Ciutadans: “es trenca el pacte del cartipàs”

  • L’executiu de Juli Fernàndez preveu contractar de tres nous càrrecs de confiança.

  • Ciutadans manté que es trenca de forma unilateral un pacte gairebé unànim de principis de mandat.

El govern presidit per Juli Fernàndez, llavors bipartit ERC-Crida, va aconseguir tirar endavant els seus primers passos amb grans dificultats. El 7 de juliol de 2015 PSC, CiU, Ciutadans, Guanyem (ara al govern) i el PP van fer tombar la seva proposta de salaris i de sis càrrecs eventuals pel govern (més info: ‘L’oposició obliga Fernàndez a recular‘). Finalment dues setmanes més tard es va arribar a un acord gairebé per unamitat, ja que només Unitat pel Canvi, llavors a l’oposició, es va abstenir al considerar que no calien eventuals (més info: ‘El ple desbloqueja l’organització a la segona‘). Ciutadans acusa l’actual govern de llençar per la borda els acords del ple un any i mig després.

L’actual executiu, format per Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem, té previst incrementar en tres el número de càrrecs eventuals del govern (dits de forma col·loquial càrrecs de confiança). Ara n’hi ha quatre (amb un salari d’uns 45.000 euros anuals cadascun) i es passarà a set. La setmana passada es va notificar la decisió a la representació sindical i aquest dimecres s’ha fet el mateix als grups municipals.

Des de l’oposició, Ciutadans critica durament la mesura, mantenint que Fernàndez ha trencat l’acord al que van arribar set de les vuit formacions amb representació al juliol de 2015. Consideren que s’ha trencat “el pacte del cartipàs”.

Es farà per la porta del darrera. Endollen tres persones. Els set assessors costaran 313.000 euros anuals més el cost d’empresa. Sumat als 13 regidors amb dedicació total i la tinent d’alcalde amb dedicació al 90 per cent el govern costarà més que el darrer del PSC”, sosté el portaveu de C’s, Adrián Hernández.

El partit taronja emplaça tant a Unitat pel Canvi, que es va abstenir als quatre eventuals, com a Guanyem, que va votar contra la proposta inicial de sis, a posicionar-se, així com també a la Crida per Sabadell, molt crítica a través de l’Entesa amb els eventuals dels governs Bustos.

Els tres nous eventuals s’incorporaran en les àrees de Promoció de la Ciutat, Alcaldia i Espai Públic, segons el regidor José Luis Fernández. Se sumen a Joan Cuevas (Acció Social), Aurora Murillo (Participació), Adam Bonín (Territori i Sostenibilitat) i el recentment incorporat, Jordi Colomer i Missé.

Foto portada: els regidors  García, Hernández i Fernández. Autor: J.d.A.

3 Comments