Concentració

L’independentisme, indignat

4.000 persones, segons la Policia Municipal de Sabadell, s’han concentrat a la plaça Sant Roc en protesta pels empresonaments de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa.

La concentració ha estat convocada per la Taula per la República de Sabadell, i s’ha iniciat amb cinc llargs minuts sota el crit ‘Llibertat presos polítics’, seguits pels de ‘dictadura espanyola’ i ‘fora la bandera espanyola’. La presidenta d’Òmnium Sabadell, Teresa Mira, ha avisat que “no callarem” i “sempre estarem al costat de qui defensi el mandat de l’1 d’octubre i les eleccions imposades del 21-D”. “No tenim por, senyors inquisidors i botxins. No podeu empresonar les vostres idees”, ha seguit Mira. En algun moment s’han escoltat crits de ‘Puigdemont president’ i ‘Vaga general.

4.000 persones, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.
4.000 persones, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Entre les diverses intervencions, el regidor Ramon Vidal (UpC), que ha demanat “estar junts per tornar a tenir drets socials i polítics”, la regidora Glòria Rubio (Crida) ha parlat de “divendres negre” tot constatant que “la repressió és impermissible i cada cop estem més dempeus.

Entre les intervencions més aplaudides la del republicà Juli Fernàndez (ERC), que ha demanat una “mobilització constant” i també “persistir, persistir i persistir”. “Hem d’estar junts malgrat les nostres diferències: és l’única manera”. La nova coordinadora de Sabadell per la Independència, Neus Alsina, ha assegurat que el PP reprodueix la política “hitleriana de 1933” i s’ha preguntat “com ens vol Espanya? A cop de porra? Diguem prou!”.

Fernàndez, en la seva intervenció. Autor: David B.
Fernàndez, en la seva intervenció. Autor: David B.

A la concentració també hi ha assistit l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. L’acte s’ha cantat amb el Cant dels Segadors i L’estaca, de Lluis Llach, amb la llum de desenes de telèfons mòbils.

Foto portada: un moment de la concentració a la plaça Sant Roc. Autor: David B.