Llum verda al contracte de serveis més gran de l’Ajuntament

L’ajuntament adjudicarà durant aquest any el contracte de serveis més gran dels que disposa. Segons l’alcalde, Manuel Bustos, és un dels contractes de serveis més grans que s’adjudiquen “no només a la ciutat sinó a l’estat”. Es tracta de la concessió per la neteja dels carrers i recollida d’escombraries. El Ple ha aprovat concedir-la per gairebé 19 milions d’euros amb un termini de 15 anys amb cinc més prorrogables.

Containers2-050212
Contenidors al carrer de Susqueda, a Torre-romeu

La concessió d’aquest contracte implica un preu de 18,9 milions d’euros. El concurs es farà en els propers mesos, i l’empresa guanyadora haurà d’absorbir la totalitat de la plantilla de Serveis Medi Ambient SA, actual empresa concessionària, sense cap merma en els salaris.

Inicialment, l’equip de govern proposava una concessió a vint anys més cinc prorrogables però s’han estimat algunes al·legacions, que han rebaixat el temps a 15 anys més 5 prorrogables. Així s’estima que donarà temps a amortitzar la inversió en camions i altres conceptes. El plec de clàusules ha sortit endavant amb l’únic vot favorable dels regidors socialistes.

CiU, ICV i EUiA en contra

El portaveu de Convergència i Unió, Carles Rossinyol, ha assenyalat que la federació nacionalista votaria en contra. El contracte és massa llarg i no s’ha ajustat del tot la relació entre el servei i el preu.

Per la seva part, el regidor d’Iniciativa per Catalunya Verds, Carles Marlés, ha assenyalat que el termini “mai” hauria de passar de deu anys i ha criticat el cost i el fet que “s’obligui a absorvir alts càrrecs amb salaris desproporcionats”, més semblants als dels banquers que una altra cosa. Segons Marlés, el contracte és un “vestit a mida” perquè l’empresa actual guanyi el concurs.

El regidor d’Esquerra Unida i Alternativa, Joan Mena, ha assenyalat que no comparteixen el model de concedir a una empresa privada un servei d’aquesta magnitud.Creuen que caldria recuperar aquest servei.

El Partit Popular i l’Entesa per Sabadell s’han abstingut malgrat mostrar algunes reticències amb el plec de clàusules.

Bustos assegura que “hi ha molt pressió” de les empreses

Per la seva part, el regidor d’Espai Públic, Paco Bustos (PSC), ha assenyalat que el preu era un factor important però que no es podia entrar en una subasta. “Ens interessa subrogar tots els treballadors sense cap merma en la nòmina”, ha dit. “El més important és el servei”.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos (PSC) ha tancat el debat. Ha assenyalat que aquest contracte era molt important i ha reconegut que “hi ha molta pressió” per part de les empreses interessades. De fet, els regidors i técnics municipals implicats en l’àrea tenen prohibit des de fa mesos cap entrevista amb representants de les empreses. “Hi ha empreses que es fan les simpàtiques”, segons ha dit l’alcalde.

En aquest sentit, ha avançat que es crearà una comissió per garantir la independència a l’hora d’ajudicar la nova concessió. Hi participaran membres del consistori, però també representants sindicats o dels col·legis professionals.

Comments are closed.