L'Obrera

L’Obrera reclama a l’Ajuntament mesures “clares i contundents” contra els feixistes

  • A l’assemblea de diumenge estudiaran emprendre accions legals contra els neonazis.

  • Denuncien l’increment de les agressions feixistes protagonitzades per grups organitzats.

Portaveus del CSA L’Obrera, PAHC Sabadell i la Plataforma Antifeixista de Sabadell han comparegut en roda de premsa per denunciar el seguit d’agressions de grup neonazis que des de l’octubre de l’any passat està patint la nostra ciutat

L’últim incident es va produir dimecres passat quan un grup de més de mig centenar de feixistes, Hooligans Vallès i Último bastión, davant el CSA L’Obrera, ubicat a l’Avinguda de Barberà, 142, convocats a través de les xarxes socials –segons ha indicat Jordi (més info: Tensió al CSA l’Obrera per l’aparició de mig centenar d’ultres). Els motius d’aquestes agressions és la ràbia que els hi provoca la tasca desenvolupada en aquest centre social a favor de “les classes populars combatives” i el “compromís antifeixistes” dels col·lectius que s’apleguen en aquests local.

Per la seva banda, Cristina, en representació de l’Obrera ha reclamat a l’ajuntament de Sabadell accions “clares i contundents” per combatre al feixisme, en matèria d’accions policials i de polítiques preventives ja que es tracta d’un problema que afecta a tot Sabadell. A més, ha manifestat que, en l’Assemblea Oberta convocada el proper diumenge a les 19 hores, estudiaran la possibilitat d’emprendre mesures legals contra els feixistes com ja van fer arran les pintades insultants i intimidatòries (més info: Apareixen pintades feixistes al Centre Social Alliberat l’Obrera). En especial, quan a través de les xarxes socials, han amenaçat que “tornaran”.

Així mateix ha expressat que s’havien reunit amb comerciants de l’Eixample i amb les Associacions de Veïns d’aquest barri i de Sol i Padrís, les més afectades per les agressions neonazis. Segons Cristina els veïns i comerciants els hi han traslladat el seu suport i solidaritat. “Seguirem amb la nostra activitat diària i no cedirem ni un pas enrere davant les seves ridícules demostracions de força”-ha conclós.

Pau, de la Plataforma Antifeixista de Sabadell, sorgida fa 10 anys arran les agressions feixistes a la plaça d’Espanya, ha reiterat el compromís d’aquest col·lectiu contra els grups neonazis i ha recordat els atacs contra Casals i Ateneus, Els Maquis, Can Barba i Can Capablanca, les denúncies amb les Associacions de Veïns, les Festes Populars, les assemblees de joves, les jornades als barris i les corredisses pels carrers”.

Recolzament municipal

A la roda de premsa han assistit per donar suport a aquests col·lectius la regidora Míriam Ferràndiz i el regidor Gabriel Fernández, tots de l’equip de govern. Acabada la roda de premsa, la primera ha manifestat als mitjans de comunicació, la “tolerància zero” del govern municipal amb la violència feixista i que la Comissió de la Convivència estudiarà la possibilitat de personar-se com “acusació particular”.

Fernández, ha denunciat el fet que a l’Estat espanyol la militància a grups feixistes no estigui contemplada com delicte i el fet que l’Estat subvencioni entitats com la Fundación Francisco Franco. Això és un “impediment per actuar contra aquest grups”, ja que s’ha d’esperar a que comentin delictes.

D’altra banda, la federació local del sindicat d’inspiració anarquista, GCT ha emès un comunicat per manifestar el seu “rebuig a l’atac feixista a la CSA L’Obrera” i “mostrar el nostre suport incondicional al jovent organitzat i combatiu de Sabadell”.

Foto portada: Un moment de la roda de premsa a l’Obrera aquest divendres. Autor: David B.

One Comment