L'Obrera

L’Obrera VS Cajamar, amb l’Ajuntament mediant

El dia 1 de maig de l’any 2015, a les acaballes de la manifestació del Primer de maig, els manifestants van entrar en un local abandonat, propietat d’una entitat financera, que havia estat un concessionari de vehicles entre altres (més info: ‘La manifestació del 1 de maig culmina amb una ocupació‘). Al llarg d’aquest temps han configurat l’anomenat Centre Social Alliberat l’Obrera, en referència a l’històric ateneu obrerista del carrer de l’Estrella (més info: ‘Nou centre social a l’Eixample‘).

L’Ajuntament ha fet públic aquest dimecres que mediarà entre les parts. El local és propietat de Cajamar, qui va denunciar-ne la usurpació i demana el desallotjament. L’ús actual és per als membres del CSA L’Obrera: centre social, bar, espai de xerrades, cursos i gimnàs de cert èxit entre altres funcions. A més, l’Obrera ha estat des del primer dia al punt de mira des del primer dia de l’extrema dreta local amb alguns atacs que fins i tot van comportar una manifestació en defensa de l’espai (més info: ‘3.000 persones a la manifestació antifeixista‘).




Cajamar va denunciar l’usurpació de l’immoble i en demana el desallotjament. Per a retardar-lo 17 persones es van auto-inculpar per la via civil, que hauran d’anar a judici a partir del setembre. Ara l’Ajuntament ha ofert mediació entre les parts per “arribar a un acord” a través d’un espai de diàleg i “fórmules d’entesa”, en paraules de Glòria Rubio, la regidora de Participació.

10 de juliol: primera reunió

De moment, des de l’Obrera s’ha convocat una roda de premsa el proper dimarts, a les 11.30 hores, quan es preveu la reunió amb l’entitat financera. Demanen a Cajamar que retiri la demanda civil, i que els cedeixi un local que estava abandonat i que ara té activitat.

Foto portada: presentació del CSA L’Obrera, al maig de 2015. Autor: David B. 

Comments are closed.