RdP Oposición

L’oposició controlarà VIMUSA, Ràdio Sabadell i Promoció Econòmica

  • Els cinc grups opositors forçaran un canvi de majories en els consells d’administració.

  • Asseguren que la manca de confiança en el govern del PSC obliga a incrementar el control i la fiscalització.

Nou gir de la crisi política provocada pel cas Mercuri, de presumpta corrupció amb epicentre a l’ajuntament de Sabadell. Els cinc grups de l’oposició forçaran en breu un canvi de majories en els consells d’administració de les tres empreses municipals.

Els cinc grups de l’oposició demanaran els propers dies que es convoqui la Junta General de les tres empreses municipals: Promocions Audiovisuals de Sabadell (Ràdio Sabadell), VIMUSA i Promoció Econòmica (que inclou el Vapor Llonch, Fira Sabadell o la pista coberta d’atletisme, entre altres). Un cop convocades les juntes, forçaran el cessament d’un regidor socialista en cada empresa per introduir-hi un de l’oposició.

A Ràdio Sabadell cessaran Marta Farrés (PSC) i entrarà Juli Moltò (Entesa). A VIMUSA forçaran el cessament de Joan Manau (PSC) i entrarà Carles Marlés, d’Iniciativa, i a Promoció Econòmica cessaran el socialista Josep Ayuso i entrarà la popular Nicole Pans.

Segons els cinc grups de l’oposició, que han comparegut plegats, la decisió es pren per incrementar les mesures de control i fiscalització al govern socialista davant l’immobilisme mostrat des que va esclatar el cas Mercuri. “Nosaltres ara mateix no podem ser corresponsables de les decisions que prenen als consells de les empreses municipals”, ha assegurat Virgínia Domínguez, de l’Entesa. El popular Esteban Gesa ha assegurat que “hem perdut tota la confiança en el govern i la situació de la ciutat és lamentable”. La portaveu d’ICV, Carme Garcia, ha assegurat que amb aquests canvis les empreses tindran una majoria proporcional a la que hi ha al Ple municipal, on el PSC està en minoria.

De fet, si a les empreses el PSC tenia majoria era perquè en el seu dia el Partit Popular va votar-hi a favor, com el propi Gesa ha reconegut. “Crèiem que qui governava havia de poder gestionar les empreses però ara ja no confiem en el govern”. La portaveu d’Esquerra Unida i Alternativa, Marisol Martínez, ha definit l’antiga situació com una “anomalia” i ha assegurat que no és l’oposició qui bloqueja el govern de la ciutat sinó “qui està acusat de delictes de corrupció i no compleix els acords del Ple”.

Finalment, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha assegurat que el PSC hauria de preguntar-se perquè cap de les cinc forces de l’oposició té confiança política ni personal amb els socialistes. “Un partit [com el PSC] que té 13 regidors de 27 ha de governar però ara cap dels cinc partits de l’oposició ens en refiem”.

Nou pas endavant en la crisi política

El canvi de majories en les empreses municipals és un pas més en el xoc total entre govern i oposició. Primer el Ple va demanar que els càrrecs imputats en el cas Mercuri s’apartessin de les seves funcions. Davant l’incompliment, l’oposició va demanar la dimissió dels càrrecs imputats. Mentrestant, es bloquejaven els pressupostos i les ordenances fiscals del 2013. Finalment, en el darrer Ple van reprovar l’alcalde, Manuel Bustos, i el seu succesor accidental, Juan Carlos Sánchez.

Foto portada: Garcia, Gesa, Rossinyol, Domínguez i Martínez, al casal Pere Quart. Autor: J.d.A

2 Comments