Foto portada: agents de la Policia Municipal a la Rambla. Autor: Aj. Sabadell.

L’oposició critica els canvis a la Policia Municipal

  • PSC, Ciutadans i PP presentaran una moció al ple per demanar que es rectifiqui la decisió.

  • Creuen que la ciutat quedarà desprotegida a la nit amb la nova estructura.

Aquest divendres el Partit Socialista de Catalunya (PSC), Ciutadans (C’s) i el Partit Popular (PP) s’han mostrat contraris a la reestructuració de la Policia Municipal de Sabadell.

El cos de policia municipal reduirà el nombre d’agents del torn de nit per augmentar el de dia i disposar de més efectius durant les hores diürnes. Així ho va anunciar dijous l’ajuntament de Sabadell, un fet que des de part de l’oposició sabadellenca es veu amb mals ulls perquè, asseguren, posarà en risc la seguretat ciutadana i dels mateixos agents durant la nit (més info: ‘Menys policia a la nit; més policia de dia‘).

Ayuso (PSC): “No estem en contra de la reestructuració”

El portaveu del PSC a Sabadell, Josep Ayuso, ha assegurat que no estan en contra de la reestructuració de la Policia Municipal, però consideren que si es fa és perquè es vol provocar “una millora del servei de manera integral”. Per Ayuso les coses no aniran així i el servei de dia quedarà reforçat però el de nit empitjorat. Tanmateix, el portaveu de la formació ha criticat la falta de transparència de l’ajuntament de Sabadell en considerar que aquests canvis a la policia no s’han informat prèviament als sindicats ni als treballadors.

Hernández (C’s): “La redistribució és injusta pels agents i la ciutadania”

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Adrián Hernández, es pregunta quin serà l’ordre de preferència quan les patrulles estiguin ocupades i sorgeixin nous casos a atendre, la qual cosa pot deixar alguns barris desprotegits, alerta. Hernández considera que la redistribució de la Policia Municipal “és injusta pels agents i la ciutadania” i demana un increment de la plantilla, que, tal i com va informar el consistori, es produirà a partir de l’any vinent.

Gesa (PP): “Es volen carregar el torn de nit”

El portaveu i regidor del Partit Popular a l’ajuntament de Sabadell, Esteban Gesa, considera que aquesta decisió és un tema polític que l’alcalde Fernàndez aplica com a “peatge per tenir a la Crida i Entesa al govern”. Gesa creu que “dintre del govern hi ha formacions com la Crida per Sabadell que tot el que té a veure amb la policia no els agrada”, assegura. El popular creu que la ciutat no pot tenir només un parell o tres vehicles de la Policia Municipal disponibles a la nit, n’hi hauria d’haver un per districte, afegeix, i demana a l’equip de govern que “reconsideri” aquesta decisió.

Des del Partit Popular i Ciutadans coincideixen en què, si Sabadell està onze punts per sota de la mitjana en l’índex de delinqüència a Catalunya, “les coses que funcionen no s’han de tocar”, ha assegurat Esteban Gesa (PP), mentre que Adrián Hernández, de Ciutadans, es pregunta com es podrà mantenir aquesta xifra amb menys efectius durant la nit.

Foto portada: agents, patrullant a la Rambla. Autor: cedida.

4 Comments