L’oposició demana al govern que no aprovi la reforma de la mobilitat del Centre

Tots els partits de l’oposició demanen al govern municipal que retiri de l’ordre del dia del ple el punt amb què es vol aprovar la Proposta de Millores de la Mobilitat i de l’Espai Públic al Centre de Sabadell 2017 – 2018. Asseguren que no genera consens, ni polític ni social.

Els quatre grups de l’oposició de l’ajuntament de Sabadell han fet un posicionament conjunt en contra la proposta de reforma del Centre del govern local. Els partits veuen reforçada la seva negativa als plans del govern amb el posicionament, també contrari, de la Cambra de Comerç, l’Oficina de Dinamització del Centre, la Fundació Bosch i Cardellach i Comerç Centre (més info: ‘Crítiques als canvis de la mobilitat al Centre: “no podem començar la casa per la teulada‘).

El portaveu del grup municipal del PDeCAT, Carles Rossinyol, ha explicat que la reforma de la mobilitat del barri del Centre “és un tema de ciutat, que va molt més enllà dels partits. Demanem que es retiri el punt 17 sobre propostes de millora de la mobilitat i l’espai públic al Centre de Sabadell 2017 – 2018 de l’ordre del dia del ple; bàsicament perquè no hi ha consens polític ni social”.

Josep Ayuso, portaveu del PSC a l’Ajuntament, demana al govern que deixi el pla sobre la taula per explicar-lo amb més detalls i que busqui més consens.

Que hi hagi quatre entitats de sectors econòmics, socials i empresarials de Sabadell que plantegin dubtes de caràcter profund, no de detall, estratègic, nuclear, ens dóna peu a sol·licitar al govern que deixi sobre la taula aquest punt fins que s’aconsegueixi que hi hagi un mínim de consens polític i social. En cas contrari, el govern estaria actuant en contra de la ciutadania de Sabadell”, segons el socialista.

Des de Ciutadans, el portaveu Adrián Hernández ha reiterat la falta de consens entre l’Ajuntament i les entitats i els partits polítics. Hernández ha assegurat que “el govern té l’oportunitat d’estar a l’altura si retira el punt de l’ordre del dia i comença a cercar consensos en un tema de ciutat, si realment creu que ho és. El que podria passar és que avui s’aprovi i que d’aquí a dos dies alguns que han aprovat aquest projecte inclús marxin del govern i comencin a qüestionar el projecte”, ha afegit.

D’altra banda el portaveu del PP a l’ajuntament, Esteban Gesa, ha explicat que “demanaria a aquest govern que deixés de governar per a ells mateixos” i que busqui acords amb els partits polítics i generi consensos entre les entitats. “És una bona ocasió per retirar aquest punt de l’ordre del dia, crec que és el que està demanant no només la resta de formacions polítiques sinó una part molt important de la ciutat de Sabadell”, ha finalitzat el popular.

Foto portada: Gesa, Rossinyol, Ayuso i Hernández. Autor: A. Pujadas.