Oposició Ajuntament

L’oposició exigeix la dimissió de Bustos i tots els imputats en el cas Mercuri

  • El seu vot contrari provocarà la pròrroga de les comptes municipals.

  • No descarten una moció de censura si no s’acepten les seves demandes.

Els cinc portaveus del grups de l’oposició (CiU, PP, Entesa, ICV i EUiA) han comparegut aquest dimecres de forma conjunta per llegir el comunicat on manifesten la seva “ferma voluntat de treballar conjuntament” contra la presumpta corrupció i pel compliment de la moció aprovada al ple del 4 de desembre on s’instava a l’alcalde a cessar a tots els edils, càrrecs de confiança i funcionaris imputats en l’Operació Mercuri.

Segons l’oposició, hores d’ara, aquesta moció ha quedat desfasada, per “l’actitud de menyspreu” de l’equip de govern en negar-se a executar un acord de ple, la qual cosa provoca una situació d’ingovernabilitat i manca de credibilitat institucional”. En conseqüència demanen la “dimissió de l’alcalde i tots el imputats com a única manera de retornar a la governabilitat de Sabadell.”

A més van recordar el compromís programàtic del PSC, a les recents eleccions al Parlament de Catalunya, on es prometia “la separació transitòria del càrrec i del partit en el moment d’una imputació formal per part d’un jutge d’instrucció”.

Pressupostos prorrogats

Davant aquesta situació, els cinc grups, que sumen una majoria absoluta de 14 regidors al consistori,votaran en contra el proper divendres de les ordenances fiscals i pressupost municipal, la qual cosa provocarà que siguin prorrogats automàticament.

També denuncien “l’ús indegut” de l’alcalde de la ràdio pública i de les bases de dades de les entitats, correus electrònics dels treballadors i tots els recursos institucionals” que no està exercint les seves funcions.

La dimissió de l’alcalde i la resta d’imputats és, al seu parer, l’única manera de “recuperar la normalitat i governabilitat de Sabadell”

Moció de censura

Al torn de preguntes, que els portaveus van respondre per separat, Carles Rossinyol (CiU) assegurà que “havia trencat els mínims de confiança” amb l’equip de govern. Esteban Gesa (PP) va afirmar que ara l’oposició donava el “segon pas” al demanar la dimissió de Bustos i tots el càrrecs imputats. Virgínia Domínguez (Entesa) va indicar que si el govern municipal no acceptava aquestes peticions es faria corresponsable de la situació dels imputats. Carme García (ICV) va observar que “ara la pilota està a la teulada del PSC” i insta a la direcció del PSC a reconèixer que tenen un problema a Sabadell al que s’ha de trobar una solució. Joan Mena (EUiA) va insistir en la recuperació de la “normalitat democràtica” i considerà una “falta d’ètica i estètica” que Bustos torni a l’alcaldia el 6 de gener quan expira el termini de l’alcaldia accidental.

Tots els portaveus es van mostrar deliberadament ambigus respecte a la possibilitat de presentar una moció de censura. Consideren que encara no arribat el moment de plantejar aquesta opció, però no la descarten en funció de la resposta del PSC a les seves demandes.

Foto portada: Regidors de l’oposició en la roda de premsa. Autor: David B.

Comments are closed.