Lourdes Ciuró abandona la direcció del PDeCat

L’exdiputada al Congrés dels Diputats, membre de l’executiva del PDeCat i regidora a l’Ajuntament de Sabadell ha dimitit de l’executiva de la formació, en un moviment de suport a Carles Puigdemont en la seva pugna amb la direcció del partit.

Segons han confirmat fons del Partit Demòcrata Europeu de Catalunya (PDeCAT) a l’Agència Catalana de Notícies (ACN),  Míriam Nogueras, vicepresidenta del partit i diputada al Congrés dels Diputats, i la sabadellenca Lourdes Ciuró, regidora a l’Ajuntament de Sabadell i membre de l’executiva del PDeCat han abandonat la direcció del partit.

Lourdes Ciuró, advocada de professió, va ser regidora de l’Ajuntament de Sabadell entre 2007 i 2011 per Convergència i Unió (CiU). A l’any 2011 va ser diputada a la càmera baixa espanyola per la mateixa formació i en 2015 i 2016 va revalidar el seu escó sota las sigles de Democràcia i Llibertat. A les municipals del 2019 va encapçalar la candidatura de Junts per Sabadell.

Dintre de la pugna en l’espai postconvergent entre el sector institucional, liderat pel president del PDeCat David Bonheví, i el sector de Carles Puigdemont, Ciuró sempre s’ha arreglat amb Puigdemont. La seva dimissió i la de Nogueras pot interpretar-se com una pressió a la direcció del partit per tal que acceptin les tesis de Puigdemont,  que en la pràctica significarien la dissolució del PDeCat en el partit Junts per Catalunya (JxCat) que fou presentat el cap de setmana passat per l’expresident de la Generalitat, refugiat a Bèlgica.

Tant Nogueras com Ciuró continuen sent militants del PDeCat a l’espera de si s’arriba a un acord amb JxCat. Aquesta és la tercera baixa de la direcció del partit. La primera fou la de Montserrat Morante que fou una peça clau per tal que Puigdemont es quedés amb les sigles de Junts per Catalunya, sense comunicar-ho prèviament a Bonvehí.

Foto portada: Ciuró, davant un plasma amb Puigdemont. Autor: David B.

Comments are closed.