Lucena Cambra Sabadell

Lucena (PSC) defensa a la Cambra l’entesa amb Espanya

  • El número 2 del PSC el #25N defensa una Agència Tributària Catalana amb participació espanyola.

  • Ningú vol prestar a la Generalitat perquè “ningú confia en el govern de CiU”, assegura.

En el marc del cicle que estan dedicant les organitzacions empresarials de la ciutat en el marc d’una hipotètica Catalunya independent, ha estat el torn del PSC. El número 2 dels socialistes a les llistes del proper #25N, Maurici Lucena, ha defensat un finançament més just per a Catalunya dins d’una entesa amb Espanya. Segons Lucena, els inversors estan espantats amb el clima actual.

El número 2 del PSC a les llistes ha dit que el finançament de Catalunya està desequilibrat “i que cal solucinar-lo” però s’ha mostrat a favor de l’entesa amb l’Estat. Per exemple, amb una Agència Tributària pròpia però amb presència del govern espanyol. També s’ha mostrat a favor del principi d’ordinalitat. Si Catalunya és la tercera comunitat que més aporta a les arques espanyoles, hauria de ser la tercera que més rep i no la vuitena com actualment succeeix.

Els possibles prestataris de Catalunya deuen estar tremolant en veure aquesta campanya electoral, que no els aporta cap seguretat”, ha dit. Lucena ha recordat que “al novembre de 2010, quan CiU forma govern, la prima de risc de Catalunya era de 360 punts bàsics. Ara, al juny de 2012, després de dos anys de govern de CiU, la prima de risc és de 1.284 punts bàsics”, ha dit.

Segons el candidat, ningú vol deixar diners a la Generalitat perquè “ningú confia en el govern de CiU”.

En quant a polítiques socials i sortida de la crisi, Lucena ha assegurat que el país està en un procès de desendeutament, que és “llarg, dur i complicat”, tot creu que les polítiques actuals són “erràtiques perquè tenen completament aturades les possibilitats de creixement econòmic”. En aquest sentit, el PSC vol recupera l’Impost de Successions, pujar l’IRPF als que guanyen és d’un milió d’euros, i modifiar l’Impost de Patrimoni.

Foto portada: Maurici Lucena, el president de la Cambra, Antoni Maria Brunet, i la diputada Montserrat Capdevila. Autor: PSC.

Comments are closed.