Malestar entre els membres de l’anterior govern per les contínues fotos visitant obres del govern Farrés

Malestar, en públic i en privat, per part de diversos membres de l’anterior govern de la ciutat amb l’actual govern socialista per l’ús que consideren oportunista de les obres que es fan a l’estiu a la ciutat. Aquest dimarts hi ha posat veu l’exalcalde Maties Serracant via Twitter en relació a les obres d’unes escales a Can Puiggener: “satisfets d’haver-ho fet possible … encara que d’altres vagin a fer-se la foto”.

El govern socialista està aprofitant el mes d’agost per visitar obres i explicar així els avenços que duen a terme els treballs a la via pública. També es vol donar un missatge clar: el govern està a peu de carrer controlant que no hi hagi cap desajust com la restauració fallida dels bancs del Passeig de la Revolució, que ha horroritzat la Casa Gran i tothom amb una mínima sensibilitat.

Així ho van fer la setmana passada en les obres per fer unes pistes d’esports a la part alta de Torre-romeu, divendres passat a la Ronda Navacerrada de la Plana del Pintor o aquest mateix dilluns amb les obres per instal·lar unes escales al barri de Can Puiggener. Tots ells són treballs tramitats i iniciats durant el quatripartit que va regir la ciutat entre els estius de 2015 i 2019.




Però la foto, clar, la piulada i la nota de premsa se l’està fent l’actual govern. Fonts de l’anterior govern s’han queixat via xarxes socials, o en privat, pel que consideren manca de consideració o fins i tot d’elegància respecte l’anterior govern. En públic ho ha fet aquest dilluns l’exalcalde Serracant, ara regidor ras a l’oposició:


L’exregidor d’Espai Públic, el republicà Xavier Guerrero, ara de retorn a l’activitat privada, és qui més s’està referint a l’herència heretada per l’actual govern. La setmana passada en un llarg fil tirava d’hemeroteca:

La crítica dels membres del quatripartit ve no tant perquè l’actual govern s’estigui posant una medalla que no li toca del tot. Ve més aviat perquè, malgrat que el nou govern té tot el dret a visitar i inaugurar obres, no estaria de més recordar que tot plegat forma part de l’herència que van rebre.

L’anterior primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, de Sabadell en Comú, demana a l’actual govern una “reflexió al respecte” i assegura a aquest digital que “és normal que el govern informi de l’activitat municipal, però sorprèn la manera en que ho fa: sembla que siguin actuacions que acaben de sorgir quan en realitat tenen el seu origen en el govern anterior”.

La gestió de l’herència, la bona i la dolenta

Quan s’ha fet referència a aquest aspecte, la famosa herència, davant el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, aquests dies alcalde accidental, ha estat contundent: l’actual govern té el dret i el deure de gestionar l’herència que ha rebut, la dolenta però també la bona. En altres paraules, l’actual govern no tindrà complexos.

En certa manera, el moment recorda, als vells coneixedors de la política local, l’any 1999, quan Manuel Bustos es va inflar a inaugurar projectes que va tramitar l’últim govern Farrés (d’Antoni).

Foto portada: la regidora Mar Molina i el tinent d’alcaldessa Pol Gibert, a Can Puiggener. Autor: Aj Sabadell / cedida.

Comments are closed.