Marta Farrés: alcaldessa i pregonera

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha superat aquesta setmana els seus primers tres mesos com alcaldessa de la ciutat. No encara els 100 dies que acostumen a servir per valorar els primers passos. Però en aquests primers compassos del mandat ha tingut una altra funció: ja acumula tres pregons de festes majors de barris. 

Els anteriors alcaldes no van destacar com a pregoners. Ni tampoc les entitats veïnals van fer gaires peticions per tenir-los. Ni Juli Fernàndez ni Maties Serracant en van pronunciar cap en els dos anys i escaig que va ser alcalde el republicà i poc menys de dos anys que ho va ser el de la Crida. En canvi, la seva successora, la socialista Marta Farrés, surt a pregó de festa major per cada mes que porta d’alcaldessa. Tres en tres mesos.

Es va estrenar a Sant Julià.L setmana passada també va fer el de la Festa Major de la Plana del Pintor. Dos barris de la zona nord, feu socialista a les municipals del 26 de maig. Allà el PSC va arrasar amb el 46,68 per cent dels vots. El següent partit en vots a la zona va ser Ciutadans, amb el 14 per cent, però a una distància tan sideral que el PSC va triplicar de llarg el número de paperetes.




Aquest divendres Farrés ha estat la pregonera a Can Llong, en la festa organitzada per l’entitat veïnal i que s’allargarà fins diumenge.

No es pot dir que fer un pregó sigui rara avis entre regidors. Sense ànim d’exhaustivitat l’edil de Ciutadans Adrián Hernández va fer el de Sant Julià l’any passat, l’exregidor Cristian Sánchez (PSC) l’havia pronunciat a Can Llong fa un temps o la convergent Sílvia Renom l’havia fet als Merinals.

Però el ritme de Farrés va camí del Guinness dels rècords.

Foto portada: Farrés, durant el pregó a La Plana del Pintor. Foto via Twitter. 

Comments are closed.