Foto portada: Presentació de la candidatura Sentim Sabadell - Podem. Autor: David B.

Morell enceta les eleccions internes de Podem

Aquest dijous s’ha presentat la candidatura Sentim Sabadell, encapçalada per Marta Morell, veïna de la Concòrdia, per a les eleccions internes per a  renovar al Secretari General i el Consell Ciutadà Municipal de Podem Sabadell.

Al mes d’abril van iniciar-se a tot Espanya els processos de renovació dels òrgans municipals de la formació morada. A Catalunya això afecta a les quatre capitals de província i al Vallès Occidental, a Sabadell, Terrassa, Cerdanyola i Badia. Ara s’està en la fase final de constitució de les candidatures que seran proclamades el 31 de maig. Les votacions tindran lloc entre l’11 i 18 de juny.

A parer de Morell aquestes eleccions són fonamentals per a “obrir una nova etapa per a Podem Sabadell” i per a afrontar el “principal repte que tenim la davant: la celebració de les eleccions municipals” del 2019.

Quatre eixos programàtics

La candidata ha desgranat els quatre eixos de la seva proposta política. La primera radica en voler un “Podem Sabadell feminista i feminitzat”. En aquest sentit, ha subratllat que per “primer cop una dona optarà a la secretaria general de Sabadell”. Per a Morell ha arribat l’hora “que les veus femenines prenem la paraula” com es va fer a la vaga feminista del 8 de març, contra les sentències judicials sobre la violència sexual i les demandes per unes pensions dignes.
En segon lloc, reclama que Podem tingui “veu pròpia a Sabadell” amb un Consell Ciutadà i uns Cercles “on hi hagi discussió política, on les decisions es prenguin entre totes”, de manera que el resultat dels debats es traslladin a la ciutadania. En aquesta línia, ha criticat que aquesta “és una mancança important” en els darrers tres anys, perquè “la nostra veu ha quedat diluïda o substituïda per la del grup municipal d’Unitat pel Canvi”.

El tercer eix gira entorn a fer un Podem “obert a la ciutadania” i fent de la “participació la nostra característica principal. Podem ha de recuperar l’esperit inicial dels Cercles”. Per això, defensa una “organització basada en els Cercles de barri” com un espai “d’activisme i dinamització de la vida política”, que fomenti la participació, en el qual es traslladin i canalitzin les demandes de la ciutadania.

El darrer i quart eix rau en el “compromís de fer de Podem una força confluent”. Aquesta candidatura vol “formular un projecte guanyador i capaç de definir un projecte de ciutat a l’alçada de les aspiracions” de la ciutadania. Aquest projecte “ha d’integrar a Podem i Catalunya en Comú, però que ha d’anar més enllà, amb la complicitat dels “moviments socials. Així ha criticat “les greus errades polítiques” de la formació en la candidatura municipal del 2015.
Morell ha finalitzat el seu parlament apel·lant als 2.000 inscrits a Podem Sabadell i a les persones que foren actives i que s’han allunyat del partit a “ajudar-nos a construir Podem en aquesta  nova etapa”.

La candidatura

Marta Morell ha presentat l’equip de 14 persones que aspira a conformar el Consell Ciutadà local: Antonio Luque, de la Concòrdia i molt actiu en la lluita per unes pensions dignes. Laura Rodríguez, de la Concòrdia, vinculada a la PAHC i que va  participar en la tancada de 21 dies al BBVA. Andrés Herrera de Can Deu i estudiant de periodisme. Eulalia Sánchez, responsable de comunicació del Cercle de la Concòrdia. Antonio Ontiveros, del barri de l’Eixample i dirigent del moviment veïnal de Sabadell. Elena Muñoz, veïna del centre i activa en els moviments feministes. Juan García de la Concòrdia. Mercedes Torres de la Concòrdia. Gerard Peñalver de Ca n’Oriac. Lola Casado de la Concòrdia. Pedro Sánchez, del Cercle de la Concòrdia, Laura Gil de Can Deu. Enric Bartrés de la Concòrdia i Jessica Sánchez de Can Puiggener.

La campanya

Morell disputarà la secretaria general de Podem Sabadell a Jordi Nuez i Ramon Vidal, regidor d’Unitat pel Canvi i actual secretari general de la formació morada. Morell ha manifestat la seva voluntat de desenvolupar una campanya electoral a tots els barris de la ciutat. També s’ha mostrat partidària d’organitzar un debat públic entre els candidats a fi que els inscrits disposin de la “màxima informació” abans d’emetre el seu vot.

Foto portada: Marta Morell de Podem Sabadell i membres de la seva candidatura, Sentim Sabadell. Autor: David B.