Marta Morell, nova secretària general de Podem a Sabadell

Canvi a Podem Sabadell. Marta Morell, vinculada al cercle de la Concòrdia, s’ha imposat al fins ara secretari general, i regidor a l’Ajuntament, Ramón Vidal. La victòria de Morell ha estat contundent. Ha obtingut 150 vots (el 61,22 per cent) i Vidal n’ha aconseguit 92 (el 37,55 per cent). El tercer candidat Jorge Nuez, ha tingut 3 vots (un 1,22 per cent). 

Els candidats vinculats a Morell també omplen la nova direcció local, amb 10 membres dels 14, a falta dels quatre representants dels cercles de barri. De l’equip de Vidal només entren al nou Consell Ciutadà el propi regidor, la regidora Elena Hinojo i dos candidats més, Antonio Sosa i Ester Lopera.

En declaracions a iSabadell, la secretària general electa de Podem, Marta Morell, s’ha mostrat “satisfeta” pels resultats i assegura que la militància ha vist que “calia un nou projecte”. Ha anunciat que “Podem serà més visible, recuperarà la veu pròpia a Sabadell i estarà al costat dels moviments socials i la societat civil, sent important per la confluència que ha d’aconseguir l’alcaldia l’any 2019”.

La primera proposta de la Secretària General Marta Morell

En aquest sentit, Morell llença una proposta de marca per a les eleccions municipals de l’any vinent: En Comú Podem. Amb aquest nom, la confluència va guanyar les eleccions generals de 2015 i de 2016 a Catalunya, i també a Sabadell: “és una marca guanyadora i voldríem que fos la marca per a obtenir l’alcaldia de Sabadell a les eleccions municipals de 2019”.




Durant les primàries, Morell ha advocat per recuperar la il·lusió dels inicis de Podem, desplegar l’organització als districtes (un cercle territorial per districte) i per recuperar la veu pròpia del partit. Tot sense anar a la contra de la confluència a Catalunya en Comú. De fet, tant Morell com Vidal han concorregut plegats en la candidatura ‘oficialista’ pel Consell Nacional de Catalunya en Comú, també amb els regidors sabadellencs Joan Berlanga (ICV) i Edu Navarro (EUiA). Tant Morell com Vidal recordaven que l’Assemblea Ciutadana de Podem insta els militants a sumar-se a llistes àmplies, sempre que incloguin la paraula Podem a la papereta.

Morell: “la directriu és desplegar el projecte que ha guanyat”

Cap a mitja tarda d’aquest dijous, Morell assegura que encara no ha estat felicitada per Ramón Vidal. Els dos, però, formaran part de la direcció local, el nou Consell Ciutadà. Morell ho té clar: “a partir d’ara ja no hi ha llistes. Només hi ha una secretària general i una direcció que tothom ha d’acceptar. L’única direcció que prendrem és desplegar el projecte que hem presentat. A Podem no hi sobra ningú”, ha valorat Morell.

Contactat per iSabadell, i a falta d’analitzar els resultats en profunditat, Vidal accepta el resultat i reconeix la victòria de Morell, oferint la “mà estesa” que ha proclamat durant el procés d’eleccions internes.

Foto portada: Vidal i Morell, en el debat que es va fer fa uns dies al casal Pere Quart. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.