Foto portada: Perarnau, Alcaide i Serracant, al Racó del Campanar. Autor: J.d.A.

Maties Serracant es reincorporarà al govern municipal sis mesos després de ser investigat

  • Fernàndez accepta la petició de la Crida per Sabadell per reincoporar Serracant a l’executiu.

  • Els anticapitalistes sostenen que “no hi ha cap indici d’irregularitats” i molts de denúncia política del PSC.

El portaveu de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, tornarà al govern de Sabadell a finals de desembre. Així ho ha anunciat aquest divendres l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC) justament sis mesos després de la sortida de l’executiu per la imputació al cas Cal Balsach. Serracant anirà a declarar al juny de 2017, però la Crida considera que no hi ha cap indici d’irregularitat. Per això, van decidir en assemblea demanar la seva reincorporació al govern. La demanda ha estat acceptada.

Serracant va sortir del govern després d’obrir-se una investigació pel cas Cal Balsach. Va ser denunciat per l’excap de Planificació de l’Ajuntament, Maite Morao, per presumptes pressions, i també per Josep Ayuso, qui sostenia que el consistori havia forçat la legalitat per posar en mans de les entitats agrupades al casal El Tallaret el local de Cal Balsach. El titular del jutjat penal número 2 de Sabadell va decidir investigar Serracant, tinent d’alcalde d’Urbanisme, que va deixar l’executiu, tot mantenint l’acta de regidor. Setmanes després va passar a ser portaveu de la Crida per Sabadell.

Ara Serracant tornarà a les seves antigues responsabilitats. Així ho va demanar la Crida després d’una assemblea fa uns dies. La petició ha estat acceptada per l’equip de govern. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), manté que “fa sis mesos ens van fer caure en un parany i vam acceptar la seva renúncia sense tenir en compte que entràvem en el fangar on els volien portar alguns”. Fernàndez parla de “denúncia política” i assegura que en aquests sis mesos no hi ha hagut “novetats rellevants” en la instrucció. “La reincorporació de Serracant és un missatge pels que volen desestabilitzar el govern i fer-lo trontollar”, ha seguit.

A nivell judicial, Serracant continua sent investigat (la figura abans coneguda com a imputat). Ha estat a cridat a declarar al juny de 2017 i el jutge ha declarat la complexitat de la causa, un fet que allarga la instrucció fins a 18 mesos addicionals. Però consideren que en cap cas la seva imputació és per corrupció si no producte d’una “denúncia trampa”, en paraules del portaveu de la Crida, Lluis Perarnau. “El PSC l’únic que vol és que no hi hagi un govern estable i que treballi a la ciutat”, ha assegurat la també portaveu Sandra Alcaide. Amb paraules semblants ha tancat la seva compareixença l’alcalde: “no hem vingut a jugar al fang si no a fer feina per la ciutat”.

Després del ple del 22 de desembre

Serracant tornarà a ser el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat després del ple del 22 de desembre. Fernàndez haurà de refer el cartipàs per donar responsabilitats a Glòria Rubio, que va succeïr a Serracant com a tinenta d’alcalde. La Crida ha fet una proposta, com ha reconegut la formació anticapitalista, que s’està negociant entre els quatre socis de govern.

Foto portada: Perarnau, Alcaide i Serracant, al Racó del Campanar. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.