Foto portada: Soriano, un any després de l’esclat del cas Mercuri, a Sant Quirze. Autor: J.d.A.

L’acusació popular al cas Mercuri: “inversemblant” que els suborns acabessin en Soriano (PP)

“Considerem inversemblant que els responsables polítics PSC quedin al marge, quan, al cap i a la fi, eren els responsable d’adjudicar les obres. Tot i que Jordi Soriano va fer de crossa política del PSC durant molts anys, és impensable que des de l’oposició pogués influir i determinar les adjudicacions de serveis públics i obres públiques sense la implicació del govern municipal a mans del PSC”. Així es posiciona l’acusació popular al cas Mercuri davant les darreres novetats judicials a la peça principal del cas. 

L’exportaveu del PP, Jordi Soriano, serà el principal acusat en la peça que investiga els presumptes suborns quan arribi a judici. La instrucció no ha acreditat en una dècada cap vincle entre el regidor del PP i el govern socialista de Manuel Bustos i finalment Soriano en serà el principal acusat. L’acusació popular celebra que la instrucció finalitzi i que els fets arribin a judici, però consideren que és “inversemblant” que no hi hagi connexions entre la xarxa que subornava Soriano i les adjudicacions d’obres a l’administració municipal.

En tot cas, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció seguirà personada com acusació popular en la que es va considerar com a peça principal, i per tant la més important del cas. Soriano i una vintena de persones més estan sent investigats per suborn, tràfic d’influències, activitats prohibides a funcionaris públics i també ara per blanqueig de capitals en relació a l’ampliació del cementiri per part de l’empresa Torra SA, la construcció del centre cívic de Can Llong, l’habilitació de l’annex de Fira Sabadell o altres projectes urbanístics lligats als moviments de terres i les requalificacions.

Crossa política” del bustisme

L’acusació popular recorda que Soriano va fer de “crossa política” durant molt anys del govern de Manuel Bustos. En concret, des que Bustos va perdre la majoria absoluta l’any 2007 fins la sortida de Soriano de la política local l’any 2011.

Foto portada: Soriano, un any després de l’esclat del cas Mercuri, a Sant Quirze. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.