Paco Bustos i Manuel Bustos. Autor: @corrupcioSBD via Twitter.

Bustos: “estic indefens davant la meva ciutat”

  • Bustos acusa els investigadors d’aprofitar un jutge de guàrdia per “legalitzar” les escoltes telefòniques al 2012. 
  • L’exalcalde fa ús del seu dret a una última paraula abans de deixar el judici vist per a sentència.

A diferència del que va fer en el judici del cas Montcada, que li va comportar una sentència de 16 mesos de presó, Manuel Bustos sí ha pres la paraula al final del judici del cas multes, fent ús així del seu dret. L’exalcalde ha denunciat que se sent “indefens” i manté que “ja fa sis anys que alguns vam ser condemnats”. 

Al finalitzar el judici, els acusats tenen dret a una última paraula. Manuel Bustos l’ha exercit, després de pensar-s’ho molt en els darrers dies, segons ha dit, fins i tot segons abans de pronunciar-les, i en el benentès que “no alterarà” el resultat del judici.

Qui va ser alcalde de Sabadell entre 1999 i 2013 ha assegurat que “fa sis anys alguns ja vam ser condemnats i aquests dies ho hem tornat a patir”. Ha parlat del cas Mercuri com d’una “construcció” inèdita a la política catalana. “No hi ha cap altre polític a Catalunya a qui s’hagin intervingut les comunicacions i malgrat anar arxivant-se investigacions se li anessin posposant les punxades”, ha dit.

“Tinc indicis que les escoltes van començar molt abans del que se sap. A més, sé que van haver-hi jutges a Sabadell que es van negar a signar l’autorització i finalment es va aprofitar a un jutge de guàrdia per a legalitzar les escoltes. El jutge després va acabar marxant. Em sento indefens. Per què es van validar les escoltes durant un any? Per destruir la vida de moltes persones, entre elles, la meva? Estic indefens davant la meva família i davant la meva ciutat”.

En relació al cas multes, Bustos ha assegurat l’han portat fins a la banqueta dels acusats “dues frases de dues converses”. Ha demanat perdó en nom dels seus fills: “així m’han dit que ho digui”, perquè es van sentir nerviosos i intimidats davant el tribunal durant la seva declaració, entre altres coses per la pressió del moment, recordar fets de fa sis anys i per trobar-se amb “gent que m’odia” entre els assistents a la vista oral. Ha agraït a l’acusació particular i a la popular (“al govern de Sabadell i a la plataforma política és l’única cosa que els agraeixo”) que no abundessin en l’interrogatori al seu fill gran, visiblement nerviós durant la sessió, i que té una discapacitat.




Bustos ha fet el camí per retornar a la banqueta aixecant-se després de la seva intervenció, però ha tornat per afegir que “no som corruptes. Som innocents. Puc haver comès errors i haver tingut expressions frívoles i incorrectes, però no som corruptes”.

Duran ha declinat el seu dret a l’última paraula. També el tercer acusat, Xavier Izquierdo. Després d’això la presidenta del tribunal, la magistrada Montserrat Comas, ha donat el ‘vist per a sentència‘.

Més info: ‘Cas multes‘.

Foto portada: Paco Bustos i Manuel Bustos. Autor: @corrupcioSBD via Twitter.

Comments are closed.