Montserrat Capdevila sortint dels Jutjats de Sabadell. Autor: David B.

Capdevila reconeix haver atès a Melquíades Garrido

L’exdiputada i exregidora del PSC a l’ajuntament de Sabadell, Montserrat Capdevila, ha declarat aquest dimecres davant els jutjats de la ciutat com a imputada arrel de la investigació de la peça 21 del cas Mercuri.

Aquesta peça tracta de les obres d’ampliació d’un concessionari de vehicles a Sabadell per part de l’empresa Sitjas Motor i on fins la setmana passada només afectava a empresaris, ara afecta a l’exregidora i exdiputada, Montserrat Capdevila, l’exdirector d’Espai Públic de l’Ajuntament, Xavier Izquierdo, i a tres funcionaris: Josep Abellán, Pilar Saura i Josep Teixidó (més info: Mercuri: imputada l’exregidora i exdiputada Montserrat Capdevila i tres funcionaris).

Al sortir dels jutjats, Capdevila no ha fet cap tipus de declaracions als mitjans de comunicació, marxant ràpidament de la plaça on estan situats els Jutjats de Sabadell. L’advocat de l’acusació popular que exerceix la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Miguel Sánchez, ha assegurat que Capdevila s’ha acollit al dret de no contestar les preguntes de l’acusació popular.

Montserrat Capdevila sortint dels Jutjats de Sabadell. Autor: David B.
Capdevila abandonant els Jutjats. Autor: David B.

Sánchez ha explicat que Capdevila ha reconegut que va atendre a Melquíades Garrido, president del Gremi de Constructors de Sabadell i oncle de Manuel Bustos, per una gestió amb l’empresari de Sitjas Motor. Sánchez ha manifestat que Capdevila ha dit que el va atendre “igual que ho hagués fet amb qualsevol ciutadà”. El lletrat ha explicat també que Capdevila ha dit que “no tenia coneixements tècnics per saber que l’objectiu era presentar una factura falsa”.

“Al principi ha dit que no recordava les converses amb Garrido, però quan la fiscal ha insistit, es dedueix que tenien converses sobre els objectius que tenia Garrido. Després ha dit que era normal que truqués i ha explicat que estava fins als nassos que demanés coses. Que li era igual qui fos, que sempre trucava a la gent que sabia que l’ajudaria”.

Tot i que Capdevila ha assegurat no saber l’objectiu de Garrido, l’advocat de la Plataforma creu que “sabia perfectament quin era l’objectiu final de l’oncle de Bustos”.

Foto portada: Montserrat Capdevila sortint dels Jutjats de Sabadell, aquest dimecres. Autor: David B,

Comments are closed.