Marta Farrés a l'arribada als Jutjats de Sabadell. Autor: David B.

Farrés ja té nova cita al jutjats per declarar com a testimoni al cas Mercuri

La declaració de Marta Farrés com a testimoni a la peça 28 del cas Mercuri, que investiga l’adjudicació del contracte d’SMATSA, es va suspendre a l’estiu, a causa de les altes temperatures del jutjat. Però la declaració ja té nova data, segons ha informat l’acusació popular.

Serà el proper 12 de desembre als jutjats de Sabadell. A més de l’actual alcaldessa, Marta Farrés, també declararan en qualitat de testimonis l’exalcalde Joan Carles Sánchez i l’exgerent de l’empresa SMATSA, Carlos Callejo (més info: ‘La primera pedra a la sabata de l’alcaldessa Farrés‘). Les declaracions s’havien de fer a l’estiu, però les temperatures de la sala van obligar la jutgessa a posposar la sessió (més info: ‘El precari estat dels jutjats obliga a suspendre la declaració de Farrés al cas Mercuri‘)

La peça 28

La peça 28 del cas Mercuri investiga la presumpta adjudicacio irregular del contracte de neteja viària i recollida de residus a l’empresa SMATSA. Entre els investigats, hi ha l’exalcalde Manuel Bustos i el seu germà i regidor d’Espai Públic de l’època, Paco Bustos, a més de la cúpula de l’empresa SMATSA. També hi ha investigats, a més de diversos funcionaris i alts càrrecs de l’època, per derivades de la mateixa investigació els exregidors socialistes Cristian Sánchez i Anna Carrasco, que van dimitir l’any passat quan van ser investigats (més info: ‘Més Mercuri, més investigats‘).
La Jutgessa instructora, Beatriz Faura, que ja no porta el cas Mercuri per trasllat, creu tenir indicis de que constituïen un grup organitzat per tal de dur a terme activitats il·lícites amb la finalitat d’obtenir beneficis econòmics, tractes de favor, viatges pagats, anul·lació de multes, col·locació de personal, etc. La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció exerceix com acusació popular a la peça.

Foto portada: Marta Farrés a l’arribada als Jutjats de Sabadell, a l’estiu quan no va poder declarar. Autor: David B.