Judici del cas multes. Autor: David B.

La defensa de Bustos fracassa en l’intent d’anul·lar les escoltes

El tribunal que jutja el cas multes rebutja anul·lar les escoltes telefòniques a Manuel Bustos que donen motiu a la investigació. La defensa de l’exalcalde ha tornat a insistir que s’anul·lin les escoltes en l’inici del judici oral.

“Estan viciades”, argumenta l’advocada de Bustos, perquè primer es va intervenir el telèfon a l’espera d’indicis de suborn i al no trobar-los es van localitzar 16 possibles delictes, que no haguessin justificat la punxada. “Són proves contaminades”, diu la defensa.

En el judici del cas Montcada es va parlar de punxar el telèfon com d’una forma de ‘posar la xarxa’ per pescar delictes. “Sense escoltes no hi hauria avui aquest judici perquè no hi hauria cas, que es basa en dues converses”. En el cas Montcada la petició va ser desestimada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i després pel Tribunal Suprem. Així i tot la defensa de l’exalcalde ha insistit en la petició. L’acusació popular sosté que existeix un “fil conductor” que justifica les escoltes. Així ho ha entès també el tribunal, presidit per la coneguda jutgessa Montserrat Comas.




El judici s’ha iniciat aquest dimarts. Les acusacions demanen dos anys de presó per cadascuna de les dues multes retirades en la primavera de 2012 a familiars del llavors alcalde. Es demanen també sis anys de presó per a l’Intendent de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran per retirar les sancions i abonar una de les dues amb diners públics de la caixa forta del seu despatx.

Bustos, Duran i l’exassessor Xavier Izquierdo declaren aquest dimarts. El judici s’allargarà fins al dijous.

Foto portada: Izquierdo, Duran i Bustos a la sala de vistes del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya. Autor: David B.

Comments are closed.