Diputació BCN

La Diputació de Barcelona acusa Bustos de “desviar l’atenció”

  • La Diputació desmenteix qualsevol relació amb el cas.

  • Bustos té una “obstinada voluntat de desviar l’atenció mediàtica”, diu un comunicat.

El passat dimarts, en la compareixença de premsa davant de desenes de mitjans de comunicació, l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va assegurar que els Mossos d’Esquadra només es van emportar del seu despatx dos tipus de documents: per un costat, el seu testament personal i per altra banda “documents públics” de la Diputació de Barcelona.

La declaració va ser aparentment inofensiva, perquè fins i tot Bustos va incidir dient que els papers de la Diputació eren públics i accessibles.

Però en el descurs dels dies la presumpta vinculació entre la Diputació de Barcelona i el cas Mercuri ha anat a més. Fins el punt que aquest dijous ja diversos mitjans parlaven que també estava vinculada a l’Operació i assenyalen el responsable d’Hisenda de la Diputació i portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol.

Davant aquest fets, la Diputació ha emès un comunicat desmentint qualsevol relació amb aquest cas. Asseguren que alguns mitjans han publicat informacions amb “nul rigor professional” i acusen l’alcalde de Sabadell de “deslleialtat institucional”.

La Diputació de Barcelona considera inacceptable la reiterada insistència en voler vincular aquesta institució amb aquest cas de presumpta corrupció”, assegura el comunicat.

La Diputació assegura que Bustos ha estat deslleial, malgrat ser diputat de la pròpia institució supramunicipal des de fa anys:

Aquesta corporació lamenta la deslleialtat institucional de l’alcalde de Sabadell i diputat, Manuel Bustos, en la seva obstinada voluntat de desviar l’atenció mediàtica cap a la Diputació de Barcelona. L’existència de documents oficials d’aquesta corporació en el despatx d’aquest imputat és una circumstància que amb tota seguretat es repetiria en els ajuntaments i a les alcaldies dels 311 municipis de la demarcació de Barcelona, atès que el servei als ajuntaments és la missió principal de la Diputació.

L’ens provincial nega que hi hagi hagut cap escorcoll a la seva seu i es mostra disposat a facilitar qualsevol informació.

Rossinyol i la Diputació

Carles Rossinyol, portaveu de CiU a Sabadell des del 2007, és delegat d’Hisenda de la Diputació des de l’any 2011, quan per primera vegada en més de 30 anys, hi ha hagut un canvi de govern a l’ens provincial. Actualment, la Diputació està governada per CiU i PP.

Foto portada: Seu de la Diputació de Barcelona.

Comments are closed.