Autor: David B.

SMATSA nega que pagués 100.000 euros pel sopar de campanya del PSC

La directora de l’àrea econòmica d’SMATSA, Lourdes Millat, nega que la companyia financés amb 100.000 euros un sopar del PSC de Sabadell durant la campanya electoral de l’any 2011, quan Manuel Bustos era el cap de llista.

Així ho ha explicat a l’ACN l’advocat de l’acusació popular, Raúl García Barroso, després que Millat hagi comparegut en relació amb la peça 28 del cas Mercuri que investiga presumptes irregularitats en l’adjudicació del contracte del servei de neteja viària i recollida d’escombraries a SMATSA. Aquest dimecres també han declarat diversos funcionaris de l’Ajuntament que s’han negat a respondre les preguntes de l’acusació popular i han afirmat que desconeixien que la companyia pagués els seus viatges de feina.

En la segona jornada de declaracions dels investigats per la peça 28 del cas Mercuri la directora econòmica d’SMATSA s’ha expressat en la mateixa línia que ahir ho van fer l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos i el seu germà, Paco Bustos i ha defensat la comptabilitat de la companyia i la relació d’aquesta amb el consistori vallesà.

Segons ha explicat l’advocat de l’acusació popular, Raúl García Barroso, Millat ha negat la seva implicació o la de l’empresa amb el polèmic acte de campanya que va celebrar-se a la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell l’any 2011.

“En concret jo li he preguntat per un missatge de Paco Bustos en què ell deia a un altra persona que per rebre els 3.000 euros d’Smatsa per l’acte parlés amb ella, però Millat ha dit que no va rebre cap trucada, que no va fer cap pagament extraoficial i que no en sap res”, explica l’advocat.

Per la seva banda, Francesc Feliu i Ricard Garrido, dos funcionaris que també han comparegut aquest dimecres davant la magistrada Beatriz Faura, han afirmat que desconeixien que l’empresa es fes càrrec dels seus viatges de feina. “Han dit que la seva percepció era que qui ho pagava era l’Ajuntament”, ha apuntat Barroso i que hi van anar perquè els seus caps els ho van dir: “Un fins hi tot ha dit que quan va arribar al lloc es va trobar per sorpresa que el Paco Bustos també hi era”, ha assenyalat. Barroso ha explicat que aquests dos investigats s’han negat a respondre les seves preguntes: “Anaven amb un guió pactat”, afirma l’advocat que diu que també han dit no hi havia “cap tipus de tracte de favor” del consistori envers la companyia.

L’exregidor Cristian Sánchez, aquest dijous

Demà està previst que continuïn les declaracions relacionades amb aquesta peça separada del ‘cas Mercuri’. Entre d’altres haurà de declarar l’exregidor del PSC i exprimer secretari de la formació a Sabadell, Cristian Sánchez, a qui Paco Bustos va apuntar com a persona encarregada de l’organització de l’acte de la Pista Coberta d’Atletisme.

Què s’investiga?

En la interlocutòria, Beatriz Faura explica que l’entramat estava format per membres del PSC i funcionaris que facilitaven l’adjudicació de contractes al grup d’empreses de Vendex, tant a l’Ajuntament de Sabadell com a d’altres propers com els de Montcada i Reixac o Barberà del Vallès, tots ells liderats per batlles socialistes propers a Bustos. A canvi d’aquests favors Smatsa hauria pagat viatges a diversos funcionaris, actes de campanya del PSC i el grup ventex hauria retirat multes de la zona blava, entre d’altres contraprestacions.

Més info: 

Foto portada: els jutjats de Sabadell, aquest matí. Autor: David B.