Manuel Bustos Autor: David B.

Bustos, “tan innocent com el primer dia”

L’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, s’ha definit “tan innocent com el primer dia” després de declarar davant la instructora del cas Mercuri per la peça 28 del cas Mercuri. Es dilucida si càrrecs municipals i de l’empresa SMATSA van crear una estructura per assegurar l’adjudicació del principal contracte públic de Sabadell. 

El contracte (en realitat dos serveis diferenciats: neteja de carrers i recollida de residus) és el més quantiós de l’Ajuntament, uns 20 milions d’euros a l’any durant 15 anys. Bustos, alcalde de Sabadell en el moment dels fets sota investigació, ha declarat aquest dimarts durant una hora davant la instructora del cas Mercuri, Beatriz Faura. Al llarg de la jornada ho farà l’exregidor Paco Bustos, responsable d’Espai Públic de l’època, i el càrrec de confiança Xavier Izquierdo. A la sortida dels jutjats, Bustos s’ha definit com a “tan innocent com el primer dia” i ha assegurat que sortia “content”.




Els investigadors creuen que els germans Bustos i Izquierdo per la part pública i els màxims dirigents del grup Vendex per la part privada van formar una organització per assegurar que el contracte de residus anés a parar a SMATSA, que presta el servei a Sabadell des de fa dècades.

Més info: 

Foto portada: Bustos, a les portes dels jutjats. Autor: David B. 

Comments are closed.