Autor: David B.

Mercuri: Paco Bustos assenyala Cristian Sánchez; l’acusació popular vol que testifiqui Marta Farrés

Paco Bustos, regidor d’Espai Públic de Sabadell durant l’adjudicació del concurs a SMATSA, germà de l’alcalde i primer secretari del PSC comarcal, assenyala davant dels tribunals a Cristian Sánchez com a principal organitzador del sopar que els investigadors creuen que va pagar SMATSA. Sánchez haurà de donar explicacions divendres. 

Cristian Sánchez va dimitir com a regidor el mes passat, quan es va conèixer que està investigat dins la peça 28 del cas Mercuri. De fet, la jutgessa l’investiga per haver pagar 15.000 euros en metàl·lic al proveïdor del catering del sopar. Els socialistes no han pogut acreditar fins ara com van pagar l’acte de l’abril de 2011 que s’estima va costar uns 100.000 euros. En aquell moment, Sánchez era el primer secretari de l’agrupació socialista. Els investigadors policials creuen que SMATSA va pagar l’acte dins un conjunt de maniobres per renovar el contracte de neteja viària. En aquesta peça separada del cas Mercuri, és capital el paper tant de Paco Bustos com de Xavier Izquierdo, que han declarat aquest dimarts.

Cristian Sánchez, al ple municipal. Autor: David B.
Cristian Sánchez, al ple municipal. Autor: David B.

Segons l’advocat de l’acusació popular, Raul García Barroso, ni Bustos ni Izquierdo han “desvirtuat” la investigació i s’han centrat en “evasives”. Paco Bustos ha negat cap relació d’amistat amb els representants d’SMATSA, però García Barroso considera que “hi ha reunions amb personal de l’empresa just els dies que es decidia l’adjudicació”.

Barroso no descarta demanar que testifiqui Marta Farrés

Entre la resta de presumptes contrapartides l’empresa també va pagar diversos viatges, la majoria a fires professionals, altres no tan fàcilment assimilables, a regidors i tècnics municipals. N’hi ha dins de Catalunya, a la resta de l’Estat i també alguns a l’estranger. Entre ells dos a Melilla, del 7 al 9 de novembre de 2010, i el 18 de novembre de 2010, amb una delegació municipal, on hi van prendre part Paco Bustos però també la llavors regidora Marta Farrés, candidata socialista a l’alcaldia l’any vinent. L’advocat de l’acusació popular, Raul García Barroso, ha anunciat que es plantegen fer declarar en qualitat de testimoni a tots els beneficiaris dels viatges que va pagar SMATSA, entre ells a Farrés.

L’empresa reconeix haver pagat viatges a fires i seminaris professionals, però ho contextualitza en una pràctica habitual del sector fins fa uns anys. Segons Paco Bustos, era costum habitual i ell no es qüestionava que una empresa hagués o no hagués de pagar viatges. Era el més normal del món.

Gibert (PSC) qualifica de “guerra bruta” la menció a Farrés

El primer secretari del PSC, Pol Gibert, ha assegurat que la vinculació de Marta Farrés amb les declaracions d’aquest dimarts per part de l’advocat de l’acusació popular són una mostra de “guerra bruta” i una cortina de fum. Gibert sosté que la gestió del govern no s’aguanta i recorda que García Barroso va ser candidat de la Crida per Sabadell a les eleccions de 2015.

Més info: 

Foto portada: els jutjats de Sabadell, aquest matí. Autor: David B.