Demanen inhabilitació per a Bustos i l’anterior cap de la Policia Municipal per una nova peça del Mercuri

Nova peça separada del cas Mercuri pendent de judici. Es tracta de la peça 33 (el cas en té més de 35). Investiga un possible delicte d’omissió del deure de perseguir el delicte. Gira entorn una reunió el mes de juny de 2010. L’acusació popular i la fiscalia demanen dos anys d’inhabilitació especial per a l’exalcalde, Manuel Bustos, l’anterior cap de la Policia Municipal, Josep Miquel Duran, i l’anterior director de l’Àrea d’Urbanisme, Manuel Somoza. 

Bustos i Duran ja tenen una inhabilitació per la peça separada del cas multes. Estan pendents que el Tribunal Suprem resolgui els recursos de les defenses abans de ser ferma. Bustos va ser condemnat per tràfic d’influències a dues penes d’any i mig de presó (en anys en total) a més d’una inhabilitació de vuit anys per cada un dels dos delictes (16 anys en total). Duran va ser condemnat a un any i tres mesos de presó per tràfic d’influències i a 10 anys i mig d’inhabilitació per tràfic d’influències i prevaricació.

La peça 33, pendent de judici

Pel que fa a la nova investigació, la instrucció de la qual s’ha tancat i ara està pendent de judici, s’investiga un presumpte delicte per omissió del deure de perseguir el delicte. Segons el sumari del cas Mercuri, Duran i Somoza van fer una reunió amb l’empresari Jose Ríos el 3 de juny de l’any 2010 a petició de Bustos per evitar que revelés públicament el continguts d’unes gravacions que revelarien com l’exportaveu del PP Jordi Soriano estava implicat en un delicte de suborn per obtenir comissions a canvi de concessions d’obres.

L’acusació popular del cas Mercuri, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, demana dos anys d’inhabilitació especial per càrrec públic per als tres investigats.

Soriano i Ríos, investigats per suborn a la peça principal

Tant Soriano com el propi Ríos estan investigats en la peça principal del cas per suborn. La reunió es va fer, segons interpreten els investigadors, per tapar la denúncia pública que Ríos havia amenaçat amb fer.

Foto portada: Josep Miquel Duran i Manuel Bustos, a l’Audiència Provincial durant el judici del cas multes, el mes de juny del 2018. Autor: David B. 

Comments are closed.