Cristian Sánchez, exregidor del PSC de Sabadell, després de declarar pel 'cas Mercuri'. Autor: ACN.

Sánchez, sobre els pagaments del míting sota sospista: “complia ordres de Paco Bustos”

Segueixen les declaracions dels investigats per la peça 28 del cas Mercuri, relativa a l’adjudicació del contracte de neteja de carrers a SMATSA. Dimarts Paco Bustos va apuntar a Cristian Sánchez com el responsable del míting de l’abril de 2011 sota sospita, ja que era el primer secretari local. Com al tennis taula, Sánchez li ha tornat la pilota en seu judicial. Ell complia ordres, ja que el responsable de la campanya era Paco Bustos. 

De fet els dos dirigents estan sent investigats però en grau difícilment comparable. Mentre Paco Bustos formava part del nucli que va arreglar l’adjudicació, segons els Mossos, i està sent investigat per una quantitat destacable de delictes (tràfic d’influències, associació il·lícita i falsedat documental entre altres), el paper de Sánchez es limita a haver pagat 15.000 euros en efectiu a un proveïdor del míting. En concret a qui va posar el càtering per a més de 2.000 persones. Els investigadors sospiten que en realitat l’acte polític va ser sufragat per SMATSA per tenir més fàcil guanyar el concurs de neteja viària un any després.
El proveïdor ha comparegut en seu judicial com a testimoni i ha reconegut que va cobrar en efectiu, i a la seu del PSC de Sabadell una part de la factura. Li va pagar Sánchez en mà com avançament, segons el sumari del cas. 15.000 euros. Per a cobrar la resta, en xec, el partit li va posar com a condició incloure com a concepte ‘càtering per a la Festa de la Rosa’, un acte sense cap relació amb el míting de Sabadell. El proveïdor ho va fer perquè volia cobrar, ha dit, sense concretar quina persona li va proposar, segons ha explicat l’advocat de l’acusació popular, Raul García Barroso, a la sortida dels jutjats.

Sánchez “complia ordres” de Paco Bustos

Per la seva part Sánchez ha assegurat que ell “complia ordres”. De qui? Del responsable de la campanya. I qui era? Doncs Paco Bustos com a responsable econòmic i administratiu. I en segon lloc Manuel Serra, testimoni a la peça, que durant el sopar anava amb walkie-talkie i va ser col·locat després a l’ajuntament de Montcada i Reixac, segons ha apuntat Barroso. Així Sánchez ha tornat la pilota cap a dalt, en concret cap al germà de l’alcalde assegurant que “tot el que es feia era per ordres de Paco Bustos”.

El Migas va finançar l’acte per poder repartir publicitat

En un altre ordre de coses, ha declarat també l’administradora del restaurant Migas, de Paco Bustos. Ha justificat l’aportació econòmica al míting com una forma de poder repartir targetes de publicitat del seu restaurant entre els assistents.

 

Foto portada: Cristian Sánchez, exregidor del PSC de Sabadell, després de declarar pel ‘cas Mercuri’. Autor: ACN.