Foto portada: Maties Serracant, en un ple abans de la pandèmia. Autor: David B.

Serracant: “SMATSA va gastar molts diners a influir en l’adjudicació del contracte i no a netejar”

Després de les darreres novetats del cas Mercuri, el govern municipal dona per fet que SMATSA “va gastar molt diners a influir en l’adjudicació del contracte i no a netejar els carrers”. Després de la interlocutòria de la jutgessa instructora del cas Mercuri, Beatriz Faura, l’alcalde de Sabadell, ratifica que “cal posar ordre” en les concessions. 

A tenor de les novetats judicials, el govern municipal veu cada cop més indicis que es van alternar les normes per afavorir l’empresa del grup Vendex. “Tenim l’empresa que alguns van voler, però tenim dubtes de si era la que podia oferir el millor servei a la ciutat”, diu l’alcalde, Maties Serracant. L’alcalde dona per fet que l’empresa va gastar “molts diners a influir en l’adjudicació, no a netejar carrers”.

La renovació de la concessió

SMATSA va renovar la concessió per netejar els carrers i recollir els residus el juny de 2012. Va votar-hi a favor només el PSC, però per tenir llum verda l’adjudicació va necessitar de l’abstenció dels llavors grups a l’oposició de l’Entesa, ICV i EUiA, ara al govern a través de la Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem. CiU i el PP van votar-hi en contra. Bé és cert que llavors el govern socialista volia una concessió per 20 anys més cinc de pròrroga i finalment va ser per 15 anys més cinc de pròrroga.




Sigui com sigui, el govern municipal veu coll avall que SMATSA va finançar actes de la campanya del PSC. De fet, fa temps que s’han personat com a acusació a la peça 28 del cas Mercuri. “Treballarem per arribar fins el final”, diu el regidor de Transparència, Joan Berlanga. D’altra banda, Serracant manté que “cal posar ordre i fiscalitzar les concessions per assegurar que prima el compliment del servei i no l’interès particular”. Considera que les darreres informacions del cas Mercuri són molt greus, ja que la pròpia instructora parla d’un “entramat delictiu”.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, al ple municipal. Autor: David B.

Comments are closed.