Meritxell Borràs: “la relació amb l’entorn de la presó és una mica mentida”

Meritxell Borràs, qui fou Consellera de Governació durant el govern de Carles Puigdemont, ha estat aquest dijous a Sabadell per presentar el llibre 34 dies de tardor i un de primavera, un dietari on explica els dies que va estar tancada a la presó d’Alcalá-Meco.

En una conversa amb Lourdes Ciuró, candidata de Junts per Sabadell a les pròximes eleccions municipals, Borràs ha parlat dels més de 30 dies que va estar tancada amb Dolors Bassa, exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies. Segons ella, “el llibre és un diari personal que neix de l’angoixa que tinc allí dins i de la impossibilitat de parlar amb els que estimo i són fora”.

“Hi ha la sensació que la relació amb l’entorn de la presó és una mica mentida, sempre es diu que tot va bé”, ha assegurat. Borràs també ha parlat de la relació amb altres preses, on algunes no entenien els delictes que havien comès i altres eren més discretes, i amb els funcionaris, que “la majoria tenien inquietud i interès per saber per què érem independentistes”.

“La presó és un negoci”

“Em va agafar una dèria de no gastar a la presó i amb la Dolors només vam comprar l’assecador i la televisió”, ha dit Borràs, basant-se en què “la presó és un negoci, hi ha moltes coses que et fan falta però no te les donen, les has de comprar”. Durant les seves intervencions, Borràs ha explicat com ho van viure els seus fills, que s’han fet amics dels fills d’altres presos, i la seva parella, amb qui només es podien veure a través d’un vidre perquè “no érem res davant la llei”.

A la conversa s’hi ha afegit Joan Ignasi Sànchez, que va ser assessor del Departament de Governació i van detenir al seu domicili el 20 de setembre de 2017, que ha explicat la “vigilància” a la que van ser sotmesos abans del referèndum amb “helicòpters que ens sobrevolaven tot el dia” i agents de paisà. “No podem permetre que hi hagi gent a la presó que no ha fet res, només per venjança”, ha sentenciat.

Foto portada: Ciuró i Borràs durant la presentació del llibre. Autor: L. Arderiu

Comments are closed.