Ayuso i Gesa

Més càrrecs de confiança: el PSC i el PP també veuen “trencat” el pacte del cartipàs

Els grups municipals del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el Partit Popular (PP) asseguren que el pacte del cartipàs entre govern i oposició per tirar endavant l’executiu local s’ha trencat. Amb la contractació de nous càrrecs de confiança es trenca la paraula acordada a principi de mandat.

El cartipàs municipal d’aquesta legislatura es va aprovar en segona votació. L’oposició, que en aquell moment incloïa Guanyem Sabadell i Unitat pel Canvi que encara no eren al govern, va obligar al govern local a reduir el nombre de càrrecs eventuals previstos i limitar-los a quatre. Aquesta setmana s’ha conegut que el govern encapçalat per Juli Fernàndez vol contractar tres nous càrrecs eventuals, col·loquialment coneguts com a càrrecs de confiança (més info: ‘L’increment d’eventuals al govern de Sabadell enfada Ciutadans: “es trenca el pacte del cartipàs”‘).

A la denúncia de Ciutadans que s’ha trencat el pacte del cartipàs s’hi afegeixen el PSC i el PP. El portaveu socialista, Josep Ayuso, ha assegurat en roda de premsa que “quan hi ha un pacte per desencallar la governabilitat, si es trenca s’ha de comunicar i debatre”, la qual cosa no ha passat segons el socialista, que ha afirmat que “el govern ha trencat de manera unilateral el compromís”. Aquest trencament comporta, pel PSC, que retirin la confiança en la paraula i els pactes del govern local. Malgrat tot, Ayuso defensa els càrrecs de confiança, “creiem que el govern n’ha de tenir”, ha assegurat, però el que no accepten, ha afegit el portaveu socialista, és que es trenquin els pactes.

D’altra banda el portaveu i regidor del Partit Popular a l’ajuntament de Sabadell, Esteban Gesa, també ha donat per trencat el pacte del cartipàs municipal amb el govern. Gesa ha assegurat que “els pactes estan per complir-los” i ha explicat que ha demanat un informe tècnic i jurídic a l’Ajuntament que avali els nous nomenaments. El portaveu popular ha expressat que està d’acord amb què hi hagi càrrecs de confiança, però demana al govern municipal ser conseqüent i no trencar els pactes, cosa que li sembla de “poca rigorositat”, ha assegurat en una roda de premsa a la seu del partit.

Foto portada: Josep Ayuso (PSC) i Esteban Gesa (PP). Autor: J. d. A.