Militants de C’s esborren les estelades del pas de vianants del carrer Sant Isidre

Aquest dijous, a les 10 del matí, un grup de sis militants de Ciutadans (C’s) van desplaçar-se al carrer Sant Isidre per esborrar les estelades que s’havien pintat al pas de vianants amb l’objectiu de restituir la neutralitat de l’espai públic.

Segons Sergio Salcedo,  coordinador de l’Agrupació  de Sabadell de la formació taronja i que va participar en l’acció, aquest és el primer cop  que C’s procedeix a eliminar símbols independentistes a la ciutat, però no descarten fer d’altres accions similars com les que el seu partit està implementant a municipis com Sant Cugat i El Masnou. A parer del coordinador de la secció local de C’s, el militants estan realitzant “el que no fa i està obligar a fer l’Ajuntament”.

En aquest sentit, esmenta la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que determina la retirada de símbols partidistes dels edificis oficials i de l’espai públic per a preservar la seva neutralitat política. A més, considera especialment greu que en aquest cas es tracti d’una senyal viària. Salcedo ha reiterat que mentre que l’equip de govern no compleixi amb les seves obligacions “tindrà al davant al grup municipal de Ciutadans al Consistori i a l’Agrupació de Sabadell de C’s al carrer”.

El coordinador de C’s recorda que “històricament Sabadell no ha tingut mai una majoria independentista a Sabadell” i prova d’això és la victòria de la seva formació a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el passat 21 de desembre. “L’independentisme no pot monopolitzar ni l’espai ni els edificis públics, per què ens pertanyen a tots”- ha rematat.

La pintada d’estelades al pas de vianants va provocar la piulada del president de C’s, Albert Rivera, així com els pronunciaments de rebuig dels grups municipals de C’s  i PP.

Foto portada: membres de l’agrupació esborrant l’estelada del pas de vianants del carrer Sant isidre. Autor: Cedida.

Comments are closed.